„Everything Everywhere All At Once”, cel mai bun film
Foto: Filmul a avut un succes uriaş anul trecut, cu încasări de circa 100 de milioane de dolari

„Everything  Everywhere All At Once”, cel mai bun film
Filmul a avut un succes uriaş anul trecut, cu încasări de circa 100 de milioane de dolari
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lungmetrajul SF „Everything Everywhere All At Once“ a primit, weekendul trecut, trofeul pentru cel mai bun film la gala Sindicatului Producătorilor Americani (Producers Guild Awards - PGA), considerată un barometru important pentru premiile Oscar, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Noul premiu câştigat de „Everything Everywhere All At Once“, în care Michelle Yeoh interpretează o mamă imigrantă care salvează multiversul, reprezintă o lovitură pentru speranţele unor pelicule rivale precum „Top Gun: Maverick“ cu Tom Cruise, „The Banshees of Inisherin“, „All Quiet on the Western Front“ şi „The Fabelmans“ în cursa pentru marele trofeu la gala premiilor Oscar de luna aceasta.

„Guys, este o nebunie. E o nebunie!“, a declarat producătorul Jonathan Wang, alături de actorii Michelle Yeoh şi Ke Huy Quan, ambii nominalizaţi la Oscar la categoriile cea mai bună actriţă în rol principal şi, respectiv, cel mai bun actor în rol secundar.

„Everything Everywhere All At Once“ spune povestea proprietarei unor spălătorii, interpretată de actriţa malaeziană Michelle Yeoh, epuizată de problemele administrative cu autorităţile fiscale, care ajunge să plonjeze brusc în universuri paralele. Filmul a avut un succes uriaş anul trecut, cu încasări de circa 100 de milioane de dolari la nivel mondial şi a fost nominalizat la 11 premii Oscar.

Michelle Yeoh a câştigat deja un Glob de Aur la începutul lunii ianuarie. Ea este acum cea de-a doua actriţă asiatică din istoria Oscarurilor nominalizată la statueta pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi „duelul“ ei cu Cate Blanchett („Tar“) se anunţă a fi unul foarte disputat.

Printre celelalte filme recompensate la gala PGA, pelicula „Navalny“, dedicată opozantului rus Alexei Navalnîi şi nominalizat la categoria documentar la premiile Oscar, a obţinut premiul pentru cel mai bun documentar.

Cei aproximativ 8.000 de producători care au votat la ceremonia PGA au adus un omagiu şi producţiilor de televiziune, recompensând serialul „The White Lotus“ la categoria dramă, „The Bear” la categoria comedie, precum şi „The Dropout“ la categoria miniserie.

Citit 477 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2023 08:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.