Regula celor opt ani

Regula celor opt ani
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cuplurile formate din parteneri între ale căror vârste există diferenţe mai mari de opt ani se pot confrunta în mai mare măsură cu anumite probleme în comparaţie cu perechile în care partenerii sunt de vârste apropiate. Fie că este vorba de experienţe, de tehnica de comunicare sau de relaţia cu părinţii, aceste probleme îşi pot pune în mod categoric amprenta pe evoluţia relaţiei, scrie elitedaily.com. Printre problemele care pot apărea în astfel de cupluri se numără şi următoarele.

Diferenţe în gândire şi de experienţe

Scott Spinelli, redactor al elitedaily.com, citat de adevarul.ro, povesteşte experienţa avută cu o parteneră mai mare cu mai mult de opt ani decât el. În timpul întâlnirii au încercat să poarte o discuţie cu privire la filmele şi actorii preferaţi, însă şi-a dat seama că nici măcar nu cunoaşte actorii la care aceasta făcea referire. Erau din generaţii diferite, cu experienţe şi cunoştinţe diferite.

Încă se bazează pe ajutorul părinţilor

Părinţii joacă un rol important în viaţa copiilor chiar şi după ce aceştia devin adulţi. Însă există o diferenţă importantă între dependenţă şi codependenţă. Aşa că fiţi atenţi dacă partenerul încă se bazează exclusiv sau în prea mare măsură pe ajutorul părinţilor.

Locuitul cu părinţii, între confort şi comoditate

 Locuitul cu părinţii îţi poate asigura un anumit confort, ca să nu mai vorbim de banii de chirie pe care poţi să îi economiseşti. Dar dacă partenerul tău are 30 de ani şi încă locuieşte cu ai lui, atunci poate că ar trebui să îţi pui un semn de întrebare. Pe de altă parte, dacă tu ai 30 de ani, iar partenerul 22, există posibilitatea ca acesta să nu fi devenit încă independent din punct de vedere financiar.

Alte probleme:

• Deficienţe în comunicare

• Diferenţele în ţelurile pe care le avem în viaţă, în funcţie de vârstă.

Citit 781 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2023 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.