Şcoala iubitorilor de animale. Cum deosebiţi samsarii de crescătorii responsabili (II)
Foto: Jametlene Reskp (Unsplash)

Şcoala iubitorilor de animale. Cum deosebiţi samsarii de crescătorii responsabili (II)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Aşa cum am promis săptămâna trecută, continuăm să vă fim de ajutor cu informaţii care să vă ajute să deosebiţi samsarii de crescătorii responsabili, pentru a fi siguri că animalul de rasă pe care vi-l doriţi este sănătos şi fără probleme de comportament.

După cum arătam săptămâna trecută, ONG-ul Angels With Paws Oradea a făcut public pe Facebook un mic îndrumar: 12 întrebări pe care să le puneţi unui crescător de câini pentru a vă putea da seama dacă este sau nu samsar.

Este obligatoriu să vă interesaţi dacă patrupedul pe care doriţi să-l cumpăraţi are toate documentele necesare. Ţineţi seama: la o canisă oficială, câinii sunt înregistrați și au certificat de pedigri!

De asemenea, întrebaţi vânzătorul dacă este membru al unei asociaţii sau uniuni recunoscute ale rasei şi cereţi dovezi în acest sens. Nu credem că vă doriţi puii unor animale furate şi exploatate pentru bani.

"De ce ați ales această rasă?", reprezintă o întrebare-cheie. Angels With Paws Oradea vă asigură de faptul că aţi putea afla informaţii concrete, pe care nu le găsiţi în cărţi sau pe internet despre rasa respectivă.

Este foarte important să aflaţi ce hrană li se oferă puilor. "Un crescător serios le va da hrană de calitate, specială pentru căței și se va asigura că micuții primesc toți nutrienții necesari în cantitatea corectă, pentru a crește sănătoși și pentru a evita plângerile ulterioare. Dacă îi pui întrebări despre hrană, cu siguranță va fi bucuros să îți dea informații și în același timp să îți recomande un plan de nutriție pentru primele săptămâni în noua casă", afirmă Angels With Paws Oradea.

"Cum ajutați puii să socializeze?", reprezintă, de asemenea, o întrebare importantă. "Încă din primele săptămâni, câinele pui ar trebui să cunoască lucruri pe care le va întâlni apoi în viața sa de zi cu zi: alți câini, copii, sunetele electrocasnicelor, ale mașinilor sau ale motocicletelor. Succesul socializării este esențial pentru un câine echilibrat, curajos și stabil. Însă este important ca micuțul să nu fie prea solicitat", mai afirmă Angels With Paws Oradea.

Vom continua lista acestor întrebări şi săptămâna viitoare.

Citește și Cum deosebiţi samsarii de crescătorii responsabili (I)

Citit 573 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 12:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.