Pască fără aluat

Pască fără aluat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ingrediente: 275 g brânză de vaci grasă, bine scursă, 200 g cremă de brânză, 50 g făină sau amidon, 75 g zahăr, 2 ouă, un praf de sare, un plic de zahăr vanilat, coajă de lămâie, 80 g stafide; pentru uns forma: 50 g unt, 1 lingură pesmet

Preparare: Se separă ouăle și se bat albușurile, cu un praf de sare, până obținem o spumă tare. Într-un alt castron amestecăm restul ingredientelor, mai puțin stafidele, care se adaugă la final. Vanilia și lămâia sunt foarte importante în compoziția aceasta. Fără ele brânza este fadă, nu are gust și aromă. Adăugăm treptat albușurile și amestecăm cu grijă, pentru a nu lua din volum și a avea o textură aerată și pufoasă. Se tapetează o formă de copt (18 cm diametru) cu unt și pesmet și se toarnă compoziția de pască în vas. Se coace la 160°C (foc mic spre mediu la cuptoarele pe gaz). Dacă măriți compoziția, timpul de coacere crește până la 70-80 de minute. Pasca trebuie să devină aurie ușor rumenă la suprafață. Se lasă la răcit în vas. Se scoate apoi pe un platou și se pudrează cu zahăr vanilat. Pasca fără aluat se păstrează foarte bine, chiar și câteva zile, la frigider.

(savoriurbane.com)

Citit 701 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Aprilie 2023 15:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.