Rețeta chinezească pentru a trăi mult și bine

Rețeta chinezească pentru a trăi mult și bine
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În medie, chinezii trăiesc 78 de ani, dar printre ei există persoane care ajung, adesea, la vârsta de 100 de ani. Experiența lor se bazează, în mare măsură, pe armonia absolută între spiritual și fizic. Ce înseamnă asta, la modul practic?

Muncă și odihnă, în egală măsură. Unul dintre primele secrete este echilibrul dintre muncă și timp liber. Asiaticii dedică ziua muncii, iar noaptea somnului. Dacă această regulă simplă este încălcată, organismul experimentează stres, care ulterior aduce boli. În plus, somnul, ca și munca, trebuie să fie complet. Mai simplu spus, atât inactivitatea în timpul zilei, cât și activitatea pe timp de noapte aduc la probleme. Somnul normal și sănătos, conform chinezilor, ar trebui să fie de 6-8 ore. Trebuie să adormi și să te trezești la timp. Pe termen lung, acest lucru funcționează pentru a crește speranța de viață cu o medie de cinci ani.

Rămâneți pozitivi. Stresul și nevroza duc, de asemenea, la îmbolnăvire și surmenaj. Chinezii zâmbesc mereu, deoarece cred, sincer, că zâmbetul și atitudinea pozitivă față de viață stau la baza unui corp sănătos. Furia duce la bătăi rapide ale inimii, urmate de o creștere a tensiunii arteriale. Prin urmare, emoțiile trebuie exprimate fără a vă face rău.

Mâncați corect. Sfaturile despre o alimentație adecvată par, adesea, banale. Dar, în același timp, alimentele joacă un rol foarte important pentru organism. Dieta tradițională chineză constă din orez, pește, fructe de mare și legume. Adăugați proteine sub formă de carne de pui și curcan. Mai mult, asiaticii nu consumă carne grasă și dulciuri, deoarece aceste produse pro-voacă daune organismului, pun o presiune gravă pe tractul gastrointestinal, pe inimă și pe vasele de sânge. În plus, asiaticii nu mănâncă nici în exces, dar nici nu se înfometează, încercând să mențină echilibrul.

Nicio zi fără mișcare. Activitatea fizică îi ajută pe asiatici să se adapteze stresului. Nu exagerează, dând preferință exercițiilor simple. Pot fi exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau exerciții de gimnastică. Fiind activ, organismul va consuma energie necheltuită.

Citit 1137 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.