Supa-cremă de legume cu crutoane, perfectă în orice anotimp

Supa-cremă de legume cu crutoane, perfectă în orice anotimp
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ingrediente: 1 ceapă medie, 4 morcovi medii, 1 rădăcină pătrunjel, 1 rădăcină păstârnac, 1 tulpină țelină apio, 1 legătură mică pătrunjel, 2 felii rădăcină țelină (groase de cca 2 cm), 10 roșii cherry/ 2 roșii medii, 3 cartofi roșii medii, 100 g mazăre, sare și piper măcinat după gust, 50 g unt.

Preparare: Curățați legumele (țelina, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel, rădăcina de păstârnac, cartofii) și le tăiați în bucăți potrivite. Puteți lăsa ceapa întreagă. Dacă puneți roșii cherry, nu trebuie să le tăiați, dar dacă roșiile sunt de mărime medie, se recomandă să le tăiați în jumătăți. Umpleți o oală cu circa 4 litri de apă și adăugați toate legumele, sare și piper după gust. Se poate adăuga și o linguriță de piper verde boabe, are o aromă deosebită. Fierbeți supa până când legumele sunt pătrunse complet. Scoateți legumele din oală, păstrând supa, și le puneți în robot. Adăugați 2-3 polonice de supă și le pasați până se obține o cremă omogenă. Dacă supa e prea densă, adăugați lichid până obțineți o supă de legume ușor cremoasă.

Dacă doriți ca supa să fie foarte fină, puteți să folosiți un blender sau, dacă nu îl aveți în bucătărie, să filtrați supa de legume printr-o sită cu găuri mici. Puneți supa din nou în oală, adăugați untul și  fierbeți încă 10 minute, la foc moderat. Stingeți focul și acoperiți oala cu un capac. Între timp, se pregătesc crutoanele. Acestea  se fac foarte simplu. Aveți nevoie de câteva felii de pâine rustică, pe care le tăiați în cubulețe de cca 2×2 cm. Puneți într-o tigaie antiaderentă două linguri de ulei de floarea-soarelui si circa 25 g unt. Când untul s-a topit, adăugați cubulețele de pâine și le prăjiți, la foc mediu, până când se rumenesc uniform. Le scoateți din tigaie, pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă și le lăsați să se răcească. Dacă doriți crutoane cu un gust deosebit, puneți în tigaie, împreună cu uleiul și untul, un cățel de usturoi, necurățat, dar ușor zdrobit. Înainte să adăugați crutoanele, eliminați cățelul de usturoi. Puneți bucățile de pâine și o crenguță de cimbru. Amestecați și prăjiți până când crutoanele sunt rumenite uniform.

Este o rețetă practică, rapidă, sățioasă, care poate fi transformată într-o rețetă de supă cremă de legume de post dacă înlocuim untul cu ulei. Este ideală pentru orice dietă, pentru meniul copiilor de orice vârstă, un preparat în care savoarea legumelor nu are nevoie de alte ingrediente pentru a fi pusă în evidență.

Citit 608 ori Ultima modificare Duminică, 24 Septembrie 2023 10:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.