Cele mai fierbinți șapte fantezii sexuale. Conexiuni în relații sau ciudățenii?

Cele mai fierbinți șapte fantezii sexuale. Conexiuni în relații sau ciudățenii?
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fanteziile sexuale sunt gânduri, imagini sau scenarii cu caracter erotic ce se nasc în mintea oamenilor, provocând excitație și crescând dorința sexuală. Aceste fantezii pot cuprinde o gamă largă de scenarii sau activități care se pot baza sau nu pe experiențe sau dorințe din viața reală.

Fanteziile sexuale sunt un lucru absolut normal, iar un motiv de îngrijorare îl poate constitui tocmai lipsa acestora. Este firesc ca fiecare individ să aibă propriile dorințe legate de activitatea sexuală, cum la fel de firesc este ca anumite lucruri să excite într-o mai mare măsură decât altele. Într-o relație sănătoasă, partenerii ar trebui să își mărturisească reciproc fanteziile sexuale și să le pună în practică. Fanteziile sexuale transpuse în realitate au o serie de alte beneficii, dintre care amintim creșterea libidoului și plăcerii sexuale, reducerea stresului, evitarea rutinei și monotoniei în relația de cuplu.

Până atunci, vom enumera cele mai mai cunoscute șapte fantezii sexuale atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

1. Sexul cu mai mulți parteneri

Sexul este considerat un act intim, care se face în doi, însă aceasta nu este o regulă general valabilă.

Un studiu sociologic efectuat pe un eșantion de 788 de adulți din Marea Britanie și publicat pe portalul Personality and Individual Differences arată că o astfel de fantezie este frecventă mai ales în rândul bărbaților.

Chestionați în privința propriilor fantezii sexuale, mulți dintre bărbații care au fost incluși în studiu au vorbit despre dorința de a participa la astfel de activități ce implică mai mulți parteneri, dar și despre dorința de a face sex cu parteneri necunoscuți.

De cealaltă parte, femeile s-au arătat interesate în mod special de a întreține relații sexuale cu persoane de același sex, dar și cu diferite personalități cunoscute în spațiul public.

2. BDSM

BDSM include o serie de practici sexuale specifice care se bazează pe dominație și supunere, menite să amplifice plăcerea sexuală.

Psihosociologul american Justin Lehmiller, cu ocazia documentării făcute pentru cartea sa ”Tell Me What You Want” (”Spune-mi ce-ți dorești”), a intervievat peste 4.000 de cetățeni americani în privința dorințelor sexuale pe care le aveau și a constatat astfel că numărul celor care aveau fantezii legate de BDSM era mult mai mare decât s-ar fi așteptat. 93 la sută dintre femeile intervievate și 83 la sută dintre bărbați avuseseră fantezii ce presupuneau să fie dominați sexual. În același timp, 76 la sută dintre femei și 85 la sută dintre bărbați aveau fantezia de a domina sexual partenerul sau partenera.

3. Sexul oral

Sexul oral este o fantezie mai puțin ascunsă, poate și datorită faptului că este prezentă în mintea multor oameni.

Un studiu pe un eșantion reprezentativ de 2.116 bărbați și 2.140 de femei, care și-a propus să stabilească diferențele de abordare a sexului oral în funcție de vârstă, sex și rasă, a scos la iveală faptul că 83,2 la sută dintre femeile intervievate și 85,4 la sută dintre bărbați practicaseră sexul oral cel puțin o dată.

Această fantezie s-a dovedit a fi mai populară în rândul persoanelor între 30 și 44 de ani.

4. Sexul anal

Este vorba de o altă fantezie mai răspândită decât s-ar părea la prima vedere, de această dată existând o mai mare reținere în exprimarea acestei dorințe mai ales în rândul bărbaților, întrucât sexul anal este asociat de cele mai multe ori cu homosexualitatea.

Un studiu din 2010 ce a vizat comportamentul sexual a relevat că femeile sunt mai puțin interesate de sexul anal, în comparație cu bărbații, iar cele care au această fantezie se situează preponderent în categoria de vârstă 18-49 de ani.

5. Sexul în locuri publice

Sexul în locuri publice este o fantezie sexuală comună, un procent majoritar din persoanele sau cuplurile care au fost intervievate în cadrul unor sondaje declarând că au întreținut cel puțin o dată raporturi sexuale într-un astfel de spațiu.

Aceasta nu înseamnă însă că lucrurile se întâmplă la vedere, pentru că sexul în locuri publice presupune un anume grad de intimitate. Diferența față de sexul făcut în dormitor constă în faptul că totul se întâmplă într-un spațiu mai puțin convențional, cum ar fi o toaletă publică, o sală de cinema nu foarte plină, un colț mai ascuns dintr-un parc sau un petic izolat de plajă.

Unele persoane preferă locurile mai izolate pentru a evita riscul de a fi deranjate în timpul actului sexual, în timp ce pe altele tocmai riscul de a fi surprinse în fapt le excită mai puternic.

 6. Voyeurismul și exhibiționismul

Sunt două fantezii sexuale care se completează reciproc și ar face casă bună împreună, având în vedere că voyeurismul presupune o plăcere de a privi activități sexuale sau intime cu sau fără acordul protagoniștilor, în timp ce exhibiționismul este plăcerea indivizilor de a se expune în timp ce desfășoară astfel de activități.

Concluziile unui studiu efectuat în rândul locuitorilor din Suedia, care a inclus un eșantion reprezentativ de 2.450 de persoane cu vârste între 18 și 60 de ani, consemnează că 76 dintre respondenți, reprezentând un procent de 3,1 la sută, au raportat cel puțin un incident în care au fost excitați sexual prin expunerea organelor genitale în fața unui străin, iar 191 (7,7 la sută)  de respondenți au raportat cel puțin un incident în care au fost excitați sexual prin observarea altora având relații sexuale.

7. Poligamia

Această fantezie nu trebuie confundată cu cea care presupune sexul cu mai mulți parteneri, pentru că de această dată este vorba de conviețuire pe termen lung cu mai mulți parteneri, care nu impune neapărat și întreținerea de raporturi sexuale cu toți în același timp.

În general, cuplurile sunt monogame, ceea ce presupune existența unui singur partener. Există însă chiar și comunități întregi în care poligamia este practicată în mod tradițional, dar și persoane care trăiesc într-o societate în care monogamia este predominantă și care își doresc să poată conviețui cu mai mulți parteneri.

O cercetare făcută prin sondaj în Statele Unite indică faptul că unu din cinci americani, respectiv 20 la sută din populație, este sau a fost implicat la un moment dat într-o relație consensuală poligamă. 

(articol realizat din surse online)

Citit 2536 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Decembrie 2023 06:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.