Superstiții sexuale care întrec orice imaginație

Superstiții sexuale care întrec orice imaginație
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vineri 13, pisica neagră, oglinda spartă - toate sunt superstiții care fac parte din viața noastră

Unii țin cont de ele zi de zi, alții se amuză de semnificația lor, dar toți le percep ca pe niște idei relativ normale. Însă nu același lucru poate fi menționat și despre următoarele obiceiuri sexuale. Greu iți va veni să crezi că există oameni care ar putea să țină cont de astfel de superstiții, însă, pentru mulți dintre cei care le respectă, sunt legi nescrise în viața lor. Iată opt obiceiuri ciudate legate de relațiile sexuale!

1. Dacă faci sex în Vinerea Mare, poți să faci cunoștință cu ”penis captivus” 

Superstiția spune că activitățile intime puse în practică în această zi sfântă se întorc împotriva ta și a partenerului tău ca un blestem. Partea și mai ciudată este ca veți rămâne blocați nici mai mult, nici mai puțin de 24 de ore. Bineînțeles, superstiția este veche și puține persoane mai cred în ea în prezent.

2. Masturbarea în Nil ține la distanță seceta 

Egiptenii antici priveau masturbarea ca pe un act creativ. De altfel, credeau că lumea a fost creată printr-un astfel de act efectuat de către zeul Atum. De aceea, pentru a-i calma pe zei, faraonii se masturbau în Nil, asigurându-se astfel că seceta va sta departe de zona lor. 

3. Sexul oral dă viață

În Egiptul Antic, conform mitologiei locale, atunci când zeul Seth l-a ucis pe fratele său Osiris, logodnica acestuia din urmă, Isis, care le era și soră celor doi (în Egiptul Antic erau permise astfel de legături amoroase) a plecat în căutarea rămășițelor cadavrului. Când în final Isis a reușit să recompună corpul lui Osiris, a observat că organul sexual al acestuia lipsea. Așadar, ea a creat unul din lut și, folosindu-se de el, i-a insuflat viață zeului. Desigur că toată această poveste este o metaforă pentru sexul oral, practicat de către egipteni încă din cele mai vechi timpuri. Pentru a scoate în evidență toleranța cu care tratau problema, femeile din Egipt și, mai apoi, cele din Fenicia, foloseau diverse preparate care le colorau buzele în roșu, așa cum se întâmplă în ziua de azi cu rujul. La polul opus se aflau romanii, care trecuseră pe lista neagră atât sexul oral, cât si pe cel anal. În plus, în popor se spunea că cei care practicau felația aveau o respirație urât mirositoare. 

4. Un copil fără probleme? Numai dacă faci sex în zilele însorite

Se pare că situația meteo influențează atât sexul copilului, cât și caracterul ori viața lui, în funcție de ziua în care a fost conceput. De exemplu, în folclorul german se spune că bebelușii concepuți în timpul furtunilor aveau șanse mari să fie fete, iar ceilalți, băieți. Însă o superstiție coreeană susține faptul că un copil conceput într-o zi cu furtună va crește înconjurat de probleme.

5. Albinoșii, concepuți ziua, pe lumină

Dacă faci sex în timpul zilei, există mari șanse să naști un copil care suferă de albinism (o boală care se manifestă prin absența pigmentului natural numit melanină - n.r.). Cantitatea de melanină produsă de corp determină culoarea părului, ochilor și pielii, iar absența pigmentului produce decolorarea acestora. Ți se pare că acesta este unul dintre cele mai bizare obiceiuri sexuale? Ei bine, nu și pentru cei din tribul Bambara din Africa de Vest sau Africa Occidentală. Ei cred că cea mai bună modalitate de a preveni această problemă de sănătate o reprezintă evitarea sexului pe timp de zi. Mai mult decât atât, gemenii sunt considerati ghinion, iar tripleții chiar mai rău.

6. Nu așeza o oglindă în apropierea patului, altfel vei deveni obsedată de sex

Conform unei superstiții din Thailanda, nu este bine să ai oglinzi în dormitor, cu atât mai puțin dacă te poți privi în ele în timp ce stai în pat. Se pare că vei ajunge să te gândești mereu la sex și chiar să te transformi într-o nimfomană.  

7. Dacă eviți contactul vizual atunci când ciocnești un pahar de băutură, vei avea parte de șapte ani de partide de sex neplăcute 

Această superstiție a germanilor te îndeamnă să îi privești în ochi pe cei cu care ciocnești un pahar, cu atât mai mult dacă este vorba de partenerul tău ori de o persoană de sex opus pe care o placi.

8. Sexul înainte de o luptă va duce la înfrângere 

În Uganda, o țară situată în estul Africii, a fost interzis sexul înainte de o luptă. Locuitorii consideră ca persoanele care se implică în activități erotice cu o noapte înainte de o provocare vor fi slăbite a doua zi, astfel că nu vor învinge, dimpotrivă. Această credință circulă și în lumea sportului. Probabil ai auzit că mulți antrenori își sfătuiesc jucătorii să stea departe de sex cu o noapte înainte de un meci, cu atât mai mult dacă este vorba despre unul important.

9. Dacă o fată pune piedică unui băiat în timpul dansului, cei doi trebuie să facă sex

Printre cele mai ciudate obiceiuri sexuale ale lumii se număra și cel al tribului Guajiro din Columbia, care organizează un dans ceremonial numit Chichimaya. Dacă o tânără reușește să îl impiedice pe cel cu care dansează, ei trebuie să se culce împreună.

articol realizat din surse online

Citit 714 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.