2024 aduce și premierele filmelor amânate anul trecut

2024 aduce și premierele filmelor amânate anul trecut
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Studiourile de la Hollywood s-au confruntat, anul trecut, cu prima dublă încetare a lucrului din ultimii 63 de ani, după ce atât scenariştii, cât şi actorii au intrat în grevă, solicitând compensaţii mai mari în era streamingului TV, dar şi garanţii legate de utilizarea inteligenţei artificiale. Prin urmare, studiourile au fost nevoite să oprească numeroase producţii în Statele Unite şi în străinătate. Sindicatele care reprezintă cele două grupuri au ajuns în cele din urmă la acorduri cu studiourile importante.

Astfel, după amânarea în 2023 a lansărilor unor pelicule precum sequelul SF "Dune: Part Two" (foto) sau cel mai recent film din seria "Deadpool", anul 2024 va aduce premiere importante, pe fundalul redresării industriei de cinema afectate de cele două greve, informează Reuters.

Printre lansările din acest an, se numără şi filme programate iniţial să intre pe piaţă în 2023, cum ar fi sequelul superproducţiei "Dune" și drama din lumea tenisului "Challengers", a căror lansare a fost amânată după ce studiourile şi-au ajustat programele din cauza grevei de patru luni a actorilor, încheiată în noiembrie. Lansarea "Deadpool 3", peliculă a cărei producţie a fost sistată din cauza grevei, a fost amânată pentru iulie 2024.

"E un efect dublu. Mai întâi, producţia a fost oprită, aşa că filmările la pelicule precum «Gladiator 2» au fost amânate, iar acum lansarea va avea loc către finalul anului 2024", a spus o sursă din industria cinematografică. De asemenea, lansarea altor filme a fost amânată pentru acest an, la decizie contribuind și nevoia de promovare a lor.

Pe lista din 2024 se mai află filmul de spionaj "Argylle", prequelul "Furiosa: A Mad Max Saga", filmul de acţiune "The Fall Guy", "Beetlejuice 2" şi drama sci-fi "Mickey 17", în regia lui Bong Joon-ho, realizatorul peliculei premiate cu Oscar "Parasite".

Pentru publicul mai tânăr, lansările de filme destinate întregii familii includ "Despicable Me 4", "Kung Fu Panda 4" şi "Inside Out 2".

Potrivit unui sondaj realizat de aplicaţia pentru vânzarea de bilete Fandango, cele mai anticipate zece filme din 2024 sunt în marea lor majoritate sequeluri şi spin-off, iar "Deadpool 3" ocupă prima poziţie în această listă.

Citit 488 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 12:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.