Blat de tort

Blat de tort
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 4 ouă, un praf de sare, 4 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 1 esență de lămâie, 3 linguri făină, un vârf de linguriță de praf de copt, 2 linguri cu amidon, 4 linguri ulei.

Preparare: în bolul mixerului se pun ouăle, praful de sare, zahărul, pliculețul de zahăr vanilinat și esența de lămâie. Se bat la viteză mică un minut, apoi la viteză mare. Se bat spumă tare, aproximativ 15 minute. Apoi, se adaugă făina, amidonul, praful de copt și uleiul și se amestecă de jos în sus pentru omogenizare. Se toarnă în forma de 16 cm diametru și se dă la cuptor la foc redus, treapta 1 ½ la cuptorul pe gaz. Acest blat merge combinat cu crema de fructe de pădure care te cucerește cu gustul său dulce-acrișor și foarte răcoros.

Ingrediente: 1 kg unt nesărat, 900 g zahăr, 450 g gem de fructe de pădure, sare, 3 lingurițe esență de vanilie, 6 albușuri la temperatura camerei

Preparare: mixează spumă 300 g zahăr cu 6 albușuri și sarea. Apoi adaugă treptat 1/3 din cantitatea de unt, amestecând ușor. Pune și 1 linguriță de esență de vanilie. Mixează timp de 3-5 minute, apoi acoperă crema cu folie alimentară, las-o la odihnit puțin, apoi adaugă gemul de fructe de pădure. 

Citit 456 ori Ultima modificare Duminică, 14 Ianuarie 2024 10:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.