Chec aperitiv cu griș, dovlecei și morcov

Chec aperitiv cu griș, dovlecei și morcov
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Checul aperitiv poate fi consumat ca gustare, mic-dejun sau antreu. Este un preparat care ne scoate din încurcătură atunci când avem invitați la masă sau când suntem în căutarea unei rețete noi pentru mesele de zi cu zi.  Poate fi pregătit cu o mulțime de ingrediente, pe care le combini așa cum îți place. La final, vei obține un preparat absolut delicios, pufos și gata de savurat! Rețeta de chec aperitiv este ușor de realizat și relativ rapidă. Nu trebuie să fii maestru bucătar ca să-ți iasă un chec pufos și delicios, ci doar să ai răbdare cu fiecare pas al rețetei.

Ingrediente: 100 g griș foarte fin, 3 ouă, 2 morcovi, 200 ml smântână, 1 dovlecel, 1 ceapă mică, 50 g cașcaval sau cheddar ras, sare și piper.

Preparare: Spală și taie dovlecelul, morcovul și ceapa în bucăți mici. Bate ouăle separat, într-un castron mare. Adaugă pe rând grișul și smântâna și amestecă până când toate ingredientele sunt încorporate în compoziție. Adaugă legumele, ceapa și cașcavalul ras. Condimentează cu sare și piper și amestecă bine. Toarnă aluatul în tava unsă și tapetată cu foaie de copt. Coace în cuptorul preîncălzit, la 180°C, timp de aproximativ 50 de minute. Scoate din tavă, lasă puțin să se răcească și este gata de servit!

Citit 735 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Februarie 2024 13:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.