Rețete tradiționale din bucătăria italiană. Trei sosuri roșii pentru paste

Rețete tradiționale din bucătăria italiană. Trei sosuri roșii pentru paste
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sosurile roșii pentru paste sunt specifice bucătăriei italienești. Sunt explozii de arome și texturi, deși nu conțin multe ingrediente și se fac într-un timp destul de scurt.

Sos italian simplu

Ingrediente: 30 ml ulei de măsline, 4 căței de usturoi, fulgi de ardei roșu, 2 g oregano, 50 g pastă de tomate, 800 g roșii întregi decojite, 1 crenguță de busuioc, sare

Preparare: Într-o oală mare, se amestecă uleiul cu usturoiul și se pun la foc mediu cam un minut. Se adaugă fulgii de ardei și se gătesc, amestecând, aproximativ 3 minute. Se pune oregano și se mai lasă, amestecând, un minut. Se adaugă pasta de roșii și se omogenizează, încă 3 minute. Se pun roșiile din conservă și sucul acestora și se aduce la punctul de fierbere. Cu un blender vertical, se pasează sosul până când devine omogen.

Sos Puttanesca

Ingrediente: 70 ml ulei de măsline, 3 căței de usturoi, 6 fileuri de hamsii, 1/4 linguriță de ardei iute roșu, 1 lingură de pastă de roșii, 500 g roșii întregi decojite, zdrobite manual, 1 praf de zahăr, 2 crenguțe de busuioc, 70 g măsline, 1 lingură de capere, sare, piper

Preparare: Într-o cratiță mare, se încălzește uleiul. Se adaugă usturoiul, hamsiile și pasta de ardei și se gătesc la foc moderat, amestecând din când în când, aproximativ 5 minute. Se adăugă pasta de roșii și se gătește, amestecând, un minut. Apoi se pun roșiile din conservă cu sucul lor. Se amestecă zahărul, busuiocul, măslinele tocate și caperele. Se condimentează cu sare și piper și se aduce la punctul de fierbere. Se fierbe sosul la foc mic, amestecând din când în când, până se îngroașă. Se condimentează din nou cu sare și piper. Se aruncă crenguțele de busuioc și usturoiul.

Sos All’Amatriciana

Ingrediente: 70 ml ulei de măsline, 80 g pancetta, 1/2 linguriță de pastă de ardei roșu, 3 căței de usturoi, 1 lingură de pastă de roșii, 1 kg roșii întregi decojite cu sucul lor, 1 praf de zahăr, 2 crenguțe de busuioc, sare, piper

Preparare: Într-o cratiță mare, se încălzește uleiul. Se călește, la foc moderat, pancetta tăiată cuburi cu usturoiul și pasta de ardei roșu, amestecând, aproximativ 5 minute. Se adaugă pasta de roșii și se gătește încă un minut. Se adaugă roșiile din conservă cu sucul lor. Se amestecă zahărul și busuiocul, se condimentează cu sare și piper și se aduce la punctul de fierbere. Se fierbe sosul la foc mic, amestecând din când în când, până se îngroașă. Se condimentează cu sare și piper.

Citit 613 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 20:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.