Tort de post fără coacere

Tort de post fără coacere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rețeta de tort de post este perfectă pentru persoanele care țin post sau pentru cei care nu consumă alimente de origine animală. Ambele categorii de persoane au de suferit pentru că e destul de greu să găsești torturi de post fără să aibă ingrediente nenaturale sau la prețuri decente. Din acest motiv am decis să vă prezentăm un tort de post pe care să-l puteți face acasă, un tort simplu, fără coacere. Este foarte gustos și nu conține margarină sau chimicale periculoase.

Ingrediente pentru blat: 250 g biscuiți simpli, 1 lingură zahăr pudră, 150 grame margarină sau unt de cocos; pentru cremă: 1 plic praf de budincă de vanilie, 400 ml lapte de soia (vanilie sau căpșuni), 2 linguri zahăr, 1 lingură margarină sau unt de cocos, 2 linguri nucă de cocos. Se  poate înlocui laptele de soia cu lapte de migdale, de cocos, orez etc.; pentru decor: 1 banană mare, 1 linguriță cacao sau nes (opțional).

Mod de preparare: Pentru blatul de biscuiți, se fărâmițează biscuiții la robotul de bucătărie (dacă nu aveți, puneți-i într-o pungă și treceți peste ei cu un sucitor). Se amestecă apoi cu margarina topită și zahărul pudră. Ungeți cu puțin ulei baza unei forme de tort cu diametrul  de 24 cm (și una de 26 cm se potrivește). Turnați amestecul de biscuiți și nivelați cu dosul unei linguri. Puneți forma în frigider până preparați crema.

Pentru cremă, amestecați praful de budincă cu 5-6 linguri de lapte de soia până se omogenizează; adăugați restul de lapte (rece) și zahărul și amestecați bine. Lăsați pe foc până se îngroașă. Când budinca e încă fierbinte, adăugați margarina sau untul de cocos și amestecați energic. Adăugați și nucă de cocos și lăsați deoparte să se răcească.

Scoateți forma din frigider și turnați budinca deasupra blatului de biscuiți. Nivelați și dați la frigider pentru minimum 2 ore. În momentul servirii ornați marginea tortului cu felii de banană (stropiți-le cu zeama de lămâie să nu se înnegrească). Presărați cacao sau nes și serviți.

Citit 429 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2024 16:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.