Cum ne revenim după mesele de Paște

Cum ne revenim după mesele de Paște
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Excesele alimentare aduc un aport mare de toxine în organism, iar o cură de detoxifiere poate fi de mare ajutor, după mesele îmbelșugate de Paște.

Multe legume și fructe

O cură cu legume și fructe este excelentă. Poți consuma salate de crudități, în care poți adăuga puțină brânză slabă și măsline. Fructele sunt, la rândul lor, o alegere bună pentru gustările dintre mese. La prepararea salatelor folosește ulei de măsline și zeamă de lămâie. Poți adăuga și câteva semințe crude de floarea-soarelui sau de in. Cele mai bune legume pentru o cură de detoxifiere sunt cele care au un conținut ridicat de apă, precum castraveții, țelina, ridichile, ardeii și spanacul. În ceea ce privește fructele, optează pentru mere, pere, kiwi, căpșuni, ananas.

Hidratarea, foarte importantă

În această perioadă, renunță la consumul de băuturi alcoolice și nu face excese de cofeină. De evitat sunt și băuturile carbogazoase, care pot duce la apariția balonării. Cea mai bună sursă de hidratare pentru organism este apa. Trebuie sa bei cel puțin doi litri, în fiecare zi. Dacă ești fumător, încearcă să reduci numărul de țigări.

Apă cu lămâie

Un ingredient de nelipsit al curelor de detoxifiere este apa cu lămâie, căci grăbește eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, ajută și la eliminarea apei în exces din țesuturi. Așa că dimineața, în loc de cafea, stoarce zeama de la o lămâie într-un pahar și bea, cu înghițituri mici. Ajută la digestie și curăță ficatul.

Evită alimentele procesate

În zilele de detoxifiere sunt de evitat alimentele procesate. Poți să consumi legume fierte și supe. Dacă gătești, de exemplu, cartofi, prepară-i la aburi ori la cuptor. Nu numai că sunt foarte sănătoși, însă își păstrează și elementele nutritive. Trebuie, de asemenea, sa excluzi din alimentație prăjelile, zaharul, afumăturile, conservele.

În loc de zahăr, poți folosi miere de albine, care îți aduce și un aport important de vitamine și minerale. Și consumul de sare trebuie redus, ținând cont și de faptul că sodiul favorizează reținerea apei în organism.

Mișcarea, de ajutor

Detoxifierea presupune nu numai respectarea unui anume regim alimentar, ci și mișcare. Exercițiile fizice intensifică circulația sângelui, iar unul dintre efecte este eliminarea mai rapidă a toxinelor. Este indicat să faci exerciții mai complexe, care să favorizeze și transpirația.

Citit 481 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2024 11:38

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro