Ingrediente: 200 g frișcă lichidă, 3 pișcoturi, 9 vișine din compot, 1 kiwi, 1/2 banană, 3 căpșuni, ciocolată rasă pentru decor, 3 pahare
Preparare: Punem frișca într-un bol și o batem cu mixerul până devine spumă și crește în volum. Pișcoturile le înmuiem puțin în compotul de vișine, le rupem în bucăți mici și le punem în pahar, apoi urmează vișinele. Punem un strat de frișcă, apoi bucăți de banane și kiwi. Mai adăugăm un strat de frișcă și decorăm cu ciocolată rasă și căpșuni.
Salată de fructe cu frișcă și miere
Cel mai simplu și la îndemână desert pe care-l poți prepara este salata de fructe cu frișcă. Pentru această rețetă nu ai nevoie de multă imaginație, cât ai nevoie de multe fructe și de o poftă pe măsură. Folosește boabe de struguri și de rodie, căpșuni, banane, kiwi, ananas, fie crud, fie din compot, și câteva felii de portocală. Taie fructele cubulețe, amestecă-le cu miere și stropește-le cu zeamă de lămâie. Pune-le la frigider pentru 20-30 de minute și apoi ornează cu frișcă, frunze de mentă și presară scorțișoară. Este cel mai potrivit desert pentru zilele fierbinți de vară, dar și pentru serile târzii de toamnă, mai ales că este o adevărată sursă de antioxidanți pentru sănătatea ta.
Salată de fructe cu coniac
Ingrediente: 1 pepene galben mic, 250 g mure, 4 felii de ananas, 1 nectarină, 1 kiwi, 50 g afine, 50 g zmeură, 100 g zahăr, 4 linguri de coniac, 200 ml apă
Preparare: Se taie pepenele în jumătate, iar restul fructelor se spală și se taie bucăți. Se prepară un sirop din apă, zahăr și 2 linguri de coniac, fierbându-l 2 minute. Se toarnă jumătate din acest sirop rece peste mure și struguri. Cealaltă jumătate se toarnă peste pepenele galben. Cele două boluri cu fructe se lasă în frigider, timp de o oră. Apoi se scot și se amestecă într-un castron mare, împreună cu restul fructelor. Salata se lasă din nou în frigider, timp de două ore. Când este gata răcită, se adaugă două linguri de coniac și apoi se împarte în boluri.