Plăcintă cu iaurt

Plăcintă cu iaurt
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 400 g foi de plăcintă, 900 g iaurt grecesc, 10 ouă, 200 g zahăr, 100 g unt topit, 250 g afine, 40 grame fulgi de ciocolată, 50 g griș, 1 esență de vanilie, coajă rasă de lămâie și portocală,1 praf sare.

Preparare: Pentru început, vom sparge și vom bate ouăle bine cu un tel cu mixerul. Apoi vom adăuga restul ingredientelor pe care le vom amesteca până se vor omogeniza bine. Untul nu îl vom încorpora, îl vom folosi pentru a unge foile. Iar afinele și fulgii de ciocolată îi vom pune peste foi și compoziție. Luăm tava și o ungem cu unt. Foile de plăcintă le întindem pe masă și le tăiem în două, apoi vom pune câte o foaie în tavă pe care o vom unge cu unt. Se pun câte 4 foi, apoi turnăm din compoziție cu ajutorul unui polonic și adăugăm afine peste. Apoi încă un rând de 4 foi, iarăși compoziție, apoi afine. Peste al treilea strat de foi punem compoziție și apoi presărăm fulgii de ciocolată. Continuăm procedeul până se termină foile. Peste ultimul strat de foi turnăm doar compoziția rămasă. Întindem bine pe toată suprafața foilor, apoi o dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de aproximativ 50 de minute.

Citit 813 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2024 10:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.