Cotlet de porc în sos de roșii

Cotlet de porc în sos de roșii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Acest cotlet de porc cu sos de roșii este unul dintre acele feluri de mâncare care vă salvează în zilele aglomerate, când n-aveți prea mult timp de petrecut în bucătărie. Nu puteți da greș cu o astfel de rețetă!

Asigurați-vă că utilizați o tigaie suficient de mare încât să încapă toate feliile de carne pe un singur strat. Feliile de carne vor fi acoperite cu sosul de roșii și usturoi în timpul coacerii.

Ingrediente: 4 cotlete de porc, 1 linguriță de muștar, 1 ceapă tăiată mărunt, 1 roșie tăiată mărunt, 100 ml vin alb, 3 căței de usturoi tocați mărunt, un vârf de linguriță de zahăr, cimbrișor verde tocat mărunt, pastă de tomate, după gust.

Preparare: Începeți prepararea acestei rețete delicioase prin zdrobirea usturoiului. Într-o ceașcă, puneți usturoiul zdrobit și puțină sare peste și amestecați bine cu ulei, ca pentru mujdei. Se toarnă apoi 2-3 linguri de pastă de tomate sau roșiile pasate, după ce au dat într-un clocot în prealabil, se adaugă muștar, cimbru uscat și apă. Combinați totul bine, gustați de sare și piper și turnați lichidul peste carne. Adăugați câteva frunze de dafin. Puteți folosi apă sau zeamă de carne. Ideea este să aveți suficient lichid pentru a acoperi carnea. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți în cuptor timp de aproximativ o oră, la 180 de grade Celsius. Apoi descoperiți tigaia și coaceți încă 15 minute. Carnea trebuie să fie fragedă și gătită, deci aproximativ 1 oră și 15 minute este mai mult decât suficient pentru ca preparatul să devină fraged. Nu lăsați carnea prea mult în cuptor, pentru că se va usca și nu va mai avea aceeași savoare! A doua zi, acest fel de mâncare are un gust și mai bun, deoarece ingredientele au avut timp să se “împrietenească”. Asta dacă mai rămân ceva resturi!

În timp ce carnea este în cuptor, fierbeți niște cartofi și faceți-i piure. Combinația de porc în sos de roșii cu usturoi alături de piureul de cartofi este divină. Dacă preferați fără cartofi, aveți nevoie de niște pâine rustică bună. Să înmuiați o bucată de pâine cu coaja crocantă în acel sos este tot ce vă trebuie pentru o masă reconfortantă. Un pahar cu vin roșu completează masa și o va face perfectă.

Acesta este un fel de mâncare bun pentru întreaga familie. De obicei, și copiilor le place, mai ales dacă serviți cu piure de cartofi. O puteți face pentru ocazii speciale, dar și când nu aveți timp de bucătăreală în orice zi a săptămânii.

Beneficiile cotletului de porc

Bogat în proteine. O porție de 85 de grame de cotlet de porc are 24 de grame de proteine. Proteina este un nutrient esențial pentru recuperarea mușchilor după exerciții fizice intense și pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. Adulții sănătoși ar trebui să obțină 0,8 grame de proteine pe kg de greutate corporală pe zi, potrivit Universității Illinois Urbana-Champaign. Proteina din cotletul de porc este de înaltă calitate, deoarece oferă toți aminoacizii de care avem nevoie în dietă.

Ajută la controlul greutății. O porție de 85 de grame de cotlet de porc are 137 de calorii. Cotletul de porc este mai scăzut în calorii decât alternativele, cum ar fi coastele de vită sau de porc, sau fripturile de porc sau vită. Alimentele bogate în grăsimi pot avea un conținut ridicat de calorii și pot duce la creșterea în greutate, dar cotletul de porc fiert are doar patru grame de grăsime, comparativ cu 13,5 grame într-o friptură.

 

Citit 1398 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2024 08:42

1 comentariu

  • postat de Coman cornel
    Luni, 10 Iunie 2024 19:43
    109.166.130.***
    Ce facem cu ceapa și vinul?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.