Carnea de vită este o importantă sursă de fier, preparată la grătar, cuptor sau prin fierbere. Potrivit nutriționiștilor, fierul se absoarbe mai bine în organism în prezența vitaminei C, de aici și recomandarea de asociere în farfurie a cărnii de vită cu o salată de verdețuri. Carnea de vită mai este și o importantă sursă de vitamina B ce ajută la formarea celulelor roșii, sursă de zinc (susține funcția cognitivă normală, fertilitatea și reproducerea, menține nivelurile normale de testosteron în sânge) și magneziu, care susțin procesele metabolice din organism și creșterea imunității. De asemenea, se găsește în cantități mari în carne și acidul linoleic conjugat, care are capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău, reface masa musculară, împiedică absorbția grăsimilor și depunerea acestora sub formă de grăsime. Studiile au arătat că sportivilor le este recomandat consumul de carne de vită.
Consumul de carne de vită, benefic pentru sănătate Scris de Raluca Ichim
Etichetat cu