Cinci motive pentru a mânca ciuperci pleurotus

Cinci motive pentru a mânca ciuperci pleurotus
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ciupercile pleurotus sunt o specie comestibilă foarte răspândită, cu un gust deosebit, care amintește puțin de stridii. Ele se pot prepara într-o varietate de feluri și sunt delicioase sub formă de ciuperci pane, în supe, feluri principale fără carne și tocănițe.

Ciuperca pleurotus se găsește în zonele de deal și de munte, precum și în pădurile umede. Culorile variază de la gri deschis la maro cu nuanțe subtile de crem. Pe lângă aspectul său estetic, ciuperca pleurotus reprezintă și o sursă bogată de nutrienți. Conține o cantitate mare de proteine, vitamine din grupa B, minerale precum potasiul, fosforul și seleniul, precum și antioxidanți și fibre. Aceste componente sunt importante pentru sănătatea creierului, a sistemului nervos, a oaselor și a sistemului imunitar.

Dacă nu ați preparat sau gustat niciodată ciupercile pleurotus, iată cinci motive pentru care merită să le includeți în alimentație:

1. Aromă deosebită. Deoarece nu doar efectele pozitive asupra sănătății, ci și experiența gastronomică plăcută determină dacă vom pune din nou un aliment pe masă sau nu, e important să începem prezentarea ciupercilor pleurotus prin a spune că ele au un gust cu adevărat special, intens și ușor dulceag, despre care unii spun că amintește de stridii, iar alții că are o aromă ușor anasonată.

2. Ușor de obținut. Ciupercile pleurotus cresc pe tot parcursul anului și, deși sunt destul de ușor de cultivat chiar și acasă, sortimentul proaspăt de ciuperci Boglar Champ este întotdeauna disponibil în magazine și supermarketuri.

3. Sărace în calorii. Aceasta este o informație deosebit de importantă pentru cei care au grijă de siluetă, deoarece conținutul scăzut de calorii face din aceste ciuperci un aliat de încredere la dietă, iar, datorită texturii, sunt o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani.

4. Bogate în nutrienți. Ciupercile pleurotus sunt bogate în fibre, vitamine și minerale, și au avantajul de a fi sărace în grăsimi și carbohidrați. Conținutul ridicat de fibre, combinat cu conținutul scăzut de calorii, înseamnă că oferă o senzație de sațietate fără a depăși aportul zilnic de calorii.

5. O sursă excelentă de antioxidanți. Ciupercile pleurotus sunt bogate în antioxidanți și ajută la combaterea stresului oxidativ, care cauzează deteriorarea celulară în organism.

(articol realizat din surse online)

Citit 525 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2024 17:50

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro