Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus, 200 g kaizer, 2 cepe tocate, 3-4 linguri ulei, un ardei roșu, 200 g smântână, 2 gălbenușuri, 2 căței de usturoi, sare, cimbru și piper după gust.
Mod de preparare: Într-o oală pentru ciorbă, se călesc mai întâi ceapa și kaiserul, în foarte puțin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate fâșii și se asezonează totul cu sare și piper. Se adăugă și ardeiul roșu tăiat în cubulețe și se sotează totul câteva minute, cât să se reducă apa lăsată de ciuperci. Se stinge totul cu 2,5 litri de apă fierbinte și se adaugă cimbru uscat. Se lasă la fiert 20 de minute. Pentru culoarea aurie, se adaugă un morcov ras fin și călit separat în puțin ulei. Se mai fierbe încă cinci minute. Într-un castron încăpător se amestecă gălbenușurile cu smântâna și cu usturoiul zdrobit. Se adaugă un polonic de ciorbă nu foarte fierbinte peste amestecul de smântână cu gălbenuș și usturoi și se amestecă bine cu telul, după care se toarnă totul în oală și se omogenizează. Se mai lasă la clocotit două-trei minute, după care se închide focul. Se poate acri cu oțet sau cu zeamă de la ardei iute.