Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus

Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus, 200 g kaizer, 2 cepe tocate, 3-4 linguri ulei, un ardei roșu, 200 g smântână, 2 gălbenușuri, 2 căței de usturoi, sare, cimbru și piper după gust.

Mod de preparare: Într-o oală pentru ciorbă, se călesc mai întâi ceapa și kaiserul, în foarte puțin ulei. Se adaugă ciupercile tăiate fâșii și se asezonează totul cu sare și piper. Se adăugă și ardeiul roșu tăiat în cubulețe și se sotează totul câteva minute, cât să se reducă apa lăsată de ciuperci. Se stinge totul cu 2,5 litri de apă fierbinte și se adaugă cimbru uscat. Se lasă la fiert 20 de minute. Pentru culoarea aurie, se adaugă un morcov ras fin și călit separat în puțin ulei. Se mai fierbe încă cinci minute. Într-un castron încăpător se amestecă gălbenușurile cu smântâna și cu usturoiul zdrobit. Se adaugă un polonic de ciorbă nu foarte fierbinte peste amestecul de smântână cu gălbenuș și usturoi și se amestecă bine cu telul, după care se toarnă totul în oală și se omogenizează. Se mai lasă la clocotit două-trei minute, după care se închide focul. Se poate acri cu oțet sau cu zeamă de la ardei iute.

Citit 634 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2024 17:53

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro