Prăjitura Mozaic cu nucă şi rahat (prăjitura Rumba)

Prăjitura Mozaic cu nucă şi rahat (prăjitura Rumba)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente pentru blat: 5 albușuri, 100 g zahăr, 50 grame ulei, 100 grame făină, 250 g rahat, 50 g stafide, 50 grame merișoare, 1 plic zahăr vanilat, sare

Ingrediente pentru cremă: 550 mililitri lapte, 5 gălbenușuri, 100 g zahăr, 200 grame unt (la temperatura camerei), 80 grame făină, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 lingură extract de vanilie, sare după gust

Mai ai nevoie de: 2 foi de napolitane,15 g ciocolata neagră, 15 grame ciocolată albă

Mod de preparare: Pune laptele la fiert împreună cu zahărul vanilat și extractul de vanilie. Separat, mixează gălbenușurile cu făină, zahărul și un praf de sare până când capătă o consistență cremoasă. Odată ce laptele a fiert, îl poți încorpora treptat în compoziție. Toarnă compoziția înapoi în oală și lasă crema la fiert la foc foarte mic, amestecând continuu ca să nu se lipească de fundul oalei. De regulă, crema trebuie lăsată la fiert pentru trei minute. Toarnă apoi crema într-un vas termorezistent și las-o să se răcească la temperatura camerei (nu o lăsa la frigider). Odată ce crema a ajuns la temperatura potrivită o poți mixa cu untul, care trebuie să fie la aceeași temperatură. Mixează mai întâi untul până devine cremos și adaugă treptat crema de vanilie. În cazul în care crema se taie, continuă să o bați cu mixerul la viteză mare până când își recapată consistența cremoasă. Pentru prepararea blatului trebuie să bați albușurile spumă, adăugând un praf de sare. Adaugă apoi zaharul vanilat și uleiul și încorporează la final făina. Taie rahatul în cuburi mici și adaugă-l în compoziția pentru blat, împreună cu stafidele și merișoarele. Toarnă compoziția pentru blat într-o tavă tapetată cu foaie de copt și bagă tava în cuptorul preîncins la 170 de grade Celsius, pentru 15 minute. După ce s-a copt, lasă blatul la răcit. Separat, întinde jumătate din crema de vanilie peste o foaie de napolitană și asază deasupra blatul copt. Întinde restul cremei peste blat și acoperă cu o foaie de napolitană. Acoperă prajitura cu o foaie de copt și apasă ușor, pentru ca foile de napolitană să se lipească bine de stratul de cremă. Apoi, se poate tăia în formele dorite şi servi.

Citit 499 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2024 13:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.