Ingrediente: pentru blat: 120 g unt, 3 ouă, 80 g zahăr, 120 g smântână fermentată, 200 g făină, 100 g migdale măcinate, 70 ml lapte, 5 g praf de copt, zahăr vanilat, sare, 200 g căpșuni; pentru ganache: 400 g ciocolată albă, 180 ml smântână pentru frișcă, 500 g căpșuni; pentru mouss-ul de fistic: 400 ml lapte, 100 g fistic prăjit și sărat, 150 g zahăr, 4 gălbenușuri, 12 g gelatină, 60 ml apă pentru hidratat gelatina, 500 ml frișcă lichidă – 32- 35% grăsime, vanilie, un praf de sare.
Preparare: Bateți ouăle cu zahărul și praful de sare câteva minute. Apoi, adăugați untul topit, smântâna și laptele. Peste făina cernută, puneți praful de copt și migdalele mărunțite. Puneți făina peste compoziția umedă și încorporați. Pregătiți tava pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt și tăiați căpșunile felii. Distribuiți compoziția în mod egal în tavă, iar pe deasupra puneți feliile de căpșuni. Tava merge direct în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180°C timp de 35 – 40 minute.
Cum se preparară ganache-ul
Se pune ciocolata și smântâna pentru frișcă într-un bol pe care îl punem apoi pe baie de aburi, până când ciocolata se topește. Se lasă la răcit. Se îmbracă o tava în folie și se pune blatul înapoi în tavă, apoi se toarnă ganache-ul alb peste blat. Se continuă cu căpșunile, care se pun în ganache. Se separă gălbenușurile de albuș și se pune gelatina la hidratat. Într-o oală, se pune laptele pe foc, iar separat se mixează gălbenușurile cu zahărul. Când laptele s-a încălzit, se toarnă gălbenușurile peste acesta și se omogenizează bine cu un tel. Se pune gelatina peste compoziție și se lasă la topit, apoi se adaugă pasta de fistic. Cât timp se răcește compoziția cu fistic, se bate frișca. Se toarnă frișca bătută peste crema de fistic, în două tranșe, și se toarnă tot mousse-ul de fistic în tavă. Se lasă tava în frigider pentru câteva ore.