Unt de casă

Unt de casă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 600 grame smântână naturală, cu minim 32% grăsime, un praf de sare.

Preparare: Pentru a obține un produs finit de calitate, trebuie să respectăm câțiva pași foarte importanți. Așadar, asigură-te că smântâna este rece. Păstreaz-o în frigider până în momentul utilizării. Toarnă smântâna rece într-un bol mare și începe să o bați cu mixerul la viteză medie. Poți folosi și un blender, dar asigură-te că nu umpli prea mult vasul, pentru a evita stropirea. Continuă să bați smântâna până când începe să se separe. Inițial, vei obține frișcă, dar continuând să bați, grăsimea și zerul se vor separa. Acest proces durează aproximativ 10 minute. Când observi că smântâna s-a separat în grăsime și zer, oprește mixerul. Strecoară amestecul printr-o strecurătoare sau tifon pentru a separa zerul de grăsimea solidă. Clătește bine untul sub apă rece, frământându-l ușor cu mâinile sau cu o spatulă, pentru a elimina cât mai mult zer posibil. Aceasta ajută la prelungirea duratei de viață a untului. După ce ai eliminat cât mai mult zer, modelează untul în forma dorită și adaugă un praf de sare, dacă dorești unt sărat. Poți folosi o lingură de lemn sau o spatulă pentru a presa și modela untul într-un bloc compact. Pune untul într-un recipient curat și etanș și păstrează-l la frigider. Poți să-l folosești în termen de 7-9 zile. După aceste zile, poți folosi untul ca atare, consumându-l cu pâine prăjită sau poate fi ingredientul principal al rețetelor de dulciuri care se fac cu unt. În plus, îl poți aromatiza după gust, fie cu ierburi și condimente spicy, fie cu arome pentru prăjituri. Atenție, însă, pentru cei care suferă de diferite afecțiuni, acesta este un produs bogat în grăsimi și calorii și nu este recomandat a se consuma în cantități mari.

Citit 549 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2024 15:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.