Ciabatta cu hribi

Ciabatta cu hribi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente: 2 bucăți ciabatta, 200 g hribi, 4 ouă, 150 g mozzarella sau cheddar, 1 ceapă mică, 2 căței de usturoi, 30 g unt, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel proaspăt, pentru decor.

Mod de preparare: Se taie fiecare ciabatta pe lungime, separând complet cele două jumătăți. Se scoate cu grijă o parte din miez, pentru a forma o adâncitură în care pui umplutura. Cureți și tai ceapa și usturoiul mărunt, iar hribii, bucăți mici. Într-o tigaie, topești untul împreună cu uleiul de măsline la foc mediu. Adaugi ceapa și usturoiul și le călești până când devin aurii. Pui hribii și îi gătești până când se evaporă lichidul și se rumenesc ușor.

Bați ouăle într-un bol separat, adaugi sare și piper, și le pui peste hribi în tigaie. Gătești ouăle amestecând continuu până se încheagă, dar ai grijă să rămână puțin cremoase. Oprești focul și adaugi brânza rasă, amestecând până se topește și se încorporează bine.

Umpli fiecare ciabatta cu amestecul de hribi, ouă și brânză. Le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coci în cuptorul preîncălzit 10 minute, până când pâinea devine crocantă și aurie. Presari pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.

 

Citit 432 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2024 10:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro