Festival Naţional Studenţesc de Modă - “Extravagance” sau seara dedicată frumosului

Festival Naţional Studenţesc de Modă - “Extravagance” sau seara dedicată frumosului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă seara, Sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru publicul venit să asiste la prima ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Modă „Extravagance”.

Eveniment adresat tinerilor

„Este primul an în care desfăşurăm acest eveniment sub formă de concurs, deoarece considerăm că pe parcursul celor cinci ediţii precedente ale „Galelor Extravagance” evenimentul a ajuns la o maturitate la care se poate transforma într-un festival concurs şi nu doar într-o gală de prezentare. Va fi o defilare de ţinute, coafuri şi machiaj, orientate spre haute – couture, dar ceva mai accesile. Toate modelele sunt studente, iar make-up artiştii, hair stiliştii, coregrafii şi designerii au până în 35 de ani. Festivalul se adresează, cu precădere, studenţilor şi tinerilor”, ne-a spus Cristian Mortu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi.

Muzică, stil şi ritmuri africane

Spectacolul a început puţin după  ora 18.00, cu prezentarea ţinutelor create de designerii afiliaţi Caselor de Cultură Studenţeşti din Galaţi, Timişoara, Braşov, Piteşti şi Iaşi.

Cum toate creaţiile vestimentare au fost asemănătoare în privinţa calităţii estetice, impresia noastră este că diferenţa a fost făcută de detalii, cum ar fi machiajul, decorul scenic, luminile şi muzica. Ne-a captat atenţia programul prezentat de Dana Simionescu, de la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara, ale cărei modele au defilat pe muzica unuia dintre cei mai apreciaţi compozitori contemporani, americanul Philip Glass. Totuşi, publicul a părut să dea semne de nerăbdare, din cauza lungimii exagerate a programului prezentat de timişoreni.

Designerul gălăţean Silvia Alexandra Steriopol a optat pentru costume din materiale uşoare, semitransparente, care au lăsat să se ghicească zone ale corpului mai puţin expuse, în mod normal. Machiajul ferm conturat în linii ample a contribuit şi el la sublinierea ideii de întoarcere spre natură.

Decizia juriului la capitolul „Cea mai bună colecţie” s-a îndreptat, însă,  spre Cristina Crăciun, de la Casa de Cultură a Studenţilor Braşov, care a prezentat programul „African Sound”.

Gălăţenii, marii câştigători

La celelalte categorii, câştigătorii au fost: Adrian Colesniuc, de la CCS Braşov, pentru cea mai bună coafură. Anita Ardelean, de la CCS Piteşti, pentru cel mai bun machiaj. La secţiunea cea mai bună coregrafie, câştigătoare a fost desemnată Luminiţa Negoiţă, de la CCS Galaţi, în timp ce premiul pentru cel mai bun model i-a revenit tot unei gălăţence, Georgiana Vreme. Juriul a stabilit ca Marele premiu să fie acordat Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi. „În acordarea Marelui premiu, membrii juriului au luat în calcul rezultatele de la toate celelalte secţiuni. Noi am câştigat tocmai pentru că fusesem nominalizaţi la toate celelalte categorii”, ne-a explicat Mioara Lovin, referent de specialitate în cadrul Departamentului cultural al Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi.

Make-up artistul Alexandru Rădulescu, hair-stilistul Nicoleta Rogoz, designerul Florentina Giol, fostul manechin la Teatrul de modă „Prestige” din Chişinău Irina Naumova şi Florentina Voicu, reprezentant al Direcţiei Programe Studenţi din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret au fost cei cinci membri care au jurizat Festivalul.

Citit 2065 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2011 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.