Ingrediente pentru șase porții:
blat: 60 grame ciocolată, 5 linguri unt, făină albă, zahăr, sare, 1 cană lapte, 3 ouă separate, 1 linguriță esență de vanilie, esență de migdale;
topping: 1 cană smântână grasă pentru frișcă, zahăr pudră, esență de vanilie, pudră de cacao sau scorțișoară măcinată.
Preparare: Într-o cratiță, se topesc ciocolata și untul la foc mic. Se combină făina, 1/3 cană de zahăr și sarea. Se adaugă laptele și se amestecă în ciocolata topită. Se ține pe foc potrivit, amestecând, până se îngroașă și bolborosește. Se mai fierbe, amestecând, încă două minute.
Se bat gălbenușurile. Se amestecă bine cu o cantitate mică din umplutură fierbinte. Se toarnă totul înapoi în cratiță.
Se adaugă esențele. Se bat albușurile la viteză maximă, adăugând treptat restul de zahăr până spuma creste tare. Se amestecă un sfert din albuș în mixtura de ciocolată, apoi se încorporează restul de albuș.
Se toarnă compoziția într-un vas uns în prealabil. Se pune vasul într-o tavă mai mare cu apă, până la 3 cm înălțime. Se coace la 160 de grade timp de o oră.
Pentru topping, se bate smântâna într-un castron răcit, până începe să se îngroașe. Se adaugă zahărul pudră și vanilia. Se servește sufleul cald, cu un moț de topping.