Rețetă delicioasă de piept de pui cu ciuperci și smântână

Rețetă delicioasă de piept de pui cu ciuperci și smântână
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pieptul de pui este o carne albă, slabă, bogată în proteine și săracă în grăsimi, fiind o sursă excelentă de vitamine (B6, B12) și minerale (seleniu, fosfor). Este ideal pentru persoanele preocupate de sănătate, sportivi și cei care doresc să-și crească aportul de proteine, oferind energie și fiind versatil în bucătărie.

Rețeta de astăzi este o mâncarea delicioasă, care poate fi servită fie la restaurant, fie acasă, alături de întrega familie.

Ingrediente: un piept de pui, un borcan de ciuperci feliate, un pahar de smântână, un pahar de vin alb, o ceapă mai mare, o lingură de făină, ulei, sare și piper, puțin mărar uscat.

Preparare: Se spală pieptul și se taie cubulețe. Se taie și ceapa mărunt și se pune la călit în puțin ulei. Când se înmoaie puțin, se adaugă carnea și se lasă să se pătrundă bine. Se poate pune carnea la rumenit în altă tigaie și apoi se pune peste ceapă. Însă, se pot pune și împreună, iar gustul este foarte bun.

După ce e pătrunsă bine carnea și este puțin rumenită, se adaugă ciupercile și paharul cu vin alb. Se mai lasă câteva minute să dea în clocot, apoi se pune smântâna îngroșată cu făină şi se condimentează după gust.

Este delicios, alături de cartofi prăjiți! Mai ales dacă sunt cartofi noi, care se taie feliuțe și se prăjesc. Cartofii noi prăjiți au un gust mai bun decât cei clasici.

De ce e bine să mâncăm ciuperci

Beneficii pentru organism. Reglează sistemul digestiv și previn constipația. Fibrele din ciuperci au un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon, care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos.

Reglează tensiunea arterială. Anumite specii de ciuperci albe au o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală, iar acest fapt duce la reglarea tensiunii arteriale.

Întăresc firul de păr și calitatea tenului. Ciupercile sunt singurele alimente care conțin vitamina D, iar vitamina B2 din ciuperci este benefică pentru piele deoarece îmbunătățeste calitatea țesutului. De asemenea, vitamina B8 întărește firul de păr și îi conferă strălucire.

Combat carența alimentară. Se poate înlocui carnea cu ciupercile, deoarece acestea au puține calorii și o mare varietate de vitamine și minerale: seleniu, cupru, vitaminele B2, B3 și D.

Citit 175 ori Ultima modificare Joi, 04 Septembrie 2025 23:40

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro