Salata de sfeclă roșie, o garnitură cu gust desăvârșit

Salata de sfeclă roșie, o garnitură cu gust desăvârșit
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Salata de sfeclă roșie este una dintre cele mai sănătoase și gustoase garnituri ce pot fi consumate lângă o friptură suculentă.

Cu o aromă parfumată, salata făcută în aceste luni de toamnă se păstrează peste iarnă în borcane sterilizate. Vă prezentăm două rețete de salată de sfeclă roșie.

Salată de sfeclă roșie cu oțet

Ingrediente: 1,5 kg de sfeclă, 150 ml de oțet, 3 linguri de zahăr, 3 lingurițe de sare, 1 litru de apă.

Mod de preparare: Sfecla roșie se spală, se taie în două bucăți mai mici, dacă este prea mare, și se pune la fiert, într-un vas încăpător. Se verifică cu o furculiță și, dacă s-a înmuiat, se ia de pe foc, se scoate din apă și se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă. Se taie în cubulețe mai mici și se adaugă în borcane curate și sterilizate. În fiecare borcan se adaugă o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 50 ml de oțet și se completează cu apă. Se pun capacele borcanelor.

Într-un vas încăpător, se pune un prosop de bumbac pe fund, peste care se adaugă borcanele cu sfeclă roșie. Se completează cu apă până la jumătatea borcanelor și se lasă să dea în clocot de câteva ori, la foc mic. Se oprește focul și se lasă să se răcească în vasul cu apă. Când borcanele s-au răcit complet, se șterg și se depozitează în cămară ori într-un loc răcoros și întunecat.

Rețetă de sfeclă roșie cu hrean

Ingrediente: 2 kg de sfeclă roșie, 100 ml de oțet, 1 rădăcină de hrean, 2 lingurițe de sare.

Mod de preparare: Sfecla se spală bine și se pune la fiert într-un vas încăpător, plin cu apă. Când furculița intră în sfeclă cu ușurință, înseamnă că este fiartă suficient. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, după care se taie felii sau cuburi, ori poate fi dată prin răzătoare, după cum dorești. Rădăcina de hrean se dă prin răzătoare, după care se amestecă cu sfecla.

Într-un bol separat, se amestecă oțetul cu sarea până aceasta se dizolvă, după care se adaugă peste sfeclă și hrean și se amestecă bine. Sfecla roșie se pune în borcane curate și sterilizate, se adaugă capacele și se pun la păstrat în frigider ori într-un loc răcoros, până în momentul servirii.

Citit 150 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Octombrie 2025 08:26

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro