Fantastic Art Crew, calificată în finala Campionatului Mondial de Dans

Fantastic Art Crew, calificată în finala Campionatului Mondial de Dans
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe 17 martie, la Bucureşti, s-a desfăşurat etapa naţională din cadrul turneului de calificare pentru finala Campionatului Mondial de Dans „ESDU - World Dance Masters”, ce va avea loc în perioada 16-20 mai, în Croaţia. Trupa de juniori „Fantastic Art Crew”, de la Fantastic Dance School din Galaţi a obţinut Premiul I şi Premiul pentru cel mai bun make-up (realizat de Andrada Şerban, membră a trupei), la secţiunea Urban Dance Styles, cu dansul intitulat „Madness”.

Pentru instructorul şi coregraful Costel Roşu, rezultatul este neaşteptat şi motivant, totodată, întrucât vine la doar opt luni de la înfiinţarea trupei: „În concurs au intrat peste 100 de trupe, cu circa 900 de dansatori”, dezvăluie acesta. „Pentru noi, acest premiu I reprezintă un pas foarte mare înainte şi prin prisma faptului că am învins LiL Style, o trupă cu tradiţie din Brăila, premiată în multe concursuri”. Cele 11 tinere coordonate de Costel Roşu au vârste cuprinse între 12 şi 16 ani şi sunt cursante ale Şcolii „Fantastic Dance”. Juriul a fost alcătuit din specialişti din mai multe ţări – Belgia, Austria, Italia şi Anglia.

Managerul şcolii „Fantastic Dance” (cu sediul la Potcoava de Aur) este dansatorul Gelu Baciu, cel care fondat la Galaţi, în 1986, trupa „Fantastic”, împreună cu care a câştigat timp de 11 ani, consecutiv, premiul I la toate concursurile naţionale de dans modern.  Pentru el, succesul elevilor şcolii şi, implicit, al instructorilor acestora, vine ca „o predare firească de ştafetă, celor care vin din urmă şi care promit”.

Trebuie spus că în cadrul Fantastic Dance  School, pe lângă Street Dance, se mai pot învăţa şi alte stiluri de dans, cu instructori la fel de talentaţi: Break Dance (Marius Fanaca – vicecampion naţional), Dans clasic (prof.Ofelia Andrei, Liceul de Artă „D.Cuclin”), Electro Dance (Vlad Caragea – locul III mondial în 2011), Dans Sportiv.  „În România nu există multe concursuri de dans. O calificare la un concurs mondial şi mai ales un loc pe podium e ceea ce îşi doreşte orice dansator, însă pentru acest lucru avem nevoie de susţinere”,  declară Gelu Baciu. Pe Facebook, la adresa de profil Fantastic Art, îi puteţi vedea pe talentaţii dansatori gălăţeni care au reuşit calificarea la „ESDU - World Dance Masters”. Le ţinem pumnii strânşi pentru luna mai şi nu numai.

 

Citit 5172 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2012 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.