Club de vacanţă la „V. A. Urechia”

Club de vacanţă la „V. A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia“ anunţă începerea înscrierii la programul educaţional-recreativ de vară, Clubul de vacanţă, cu cele două secţiuni: Clubul curioşilor şi Cafeneaua culturală. După cum aflăm de la Florina Diaconeasa, şef serviciu relaţii cu publicul, întrunirile vor fi în perioada 18 iulie - 15 septembrie, în fiecare zi de miercuri, pentru copii şi în fiecare zi de joi, pentru adolescenţi. Deschiderea oficială va fi în data de 18 iulie pentru ambele secţiuni. Cei interesaţi se pot înscrie gratuit, în perioada 25 iunie - 15 iulie, la Secţiile de Împrumut de la sediul central al Bibliotecii Judeţene "V. A. Urechia" din str. Mihai Bravu nr. 16.

Clubul curioşilor

Clubul curioşilor este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani. Întâlnirile au loc miercurea, între orele 10,00 şi 12,00. Printre acţiunile programate în cursul verii la acest club, amintim: vernisajul expoziţiei de desene „Voluntariada copiilor 2012”, realizată de elevii Şcolii Gimnaziale nr.28 „Mihai Eminescu” (înv. Ani Berdilă); concursul „Reţeta bunicii” (cu prezentarea şi alegerea celor mai bune reţete); o lecţie demonstrativă cu membrii asociaţiei cultural-sportive „Dao Kan”, instructor Tudor Valentin; Şahul – inteligenţa minţii, invitat instructorul Valeriu Dăianu;  ora de poveste în Parcul copiilor din Ţiglina I, siguranţa copiilor pe internet şi prevenirea victimizării copiilor  - prezintă Adrian Dura, comisar şef al IJP Galaţi;  ora de pictură cu prof.Lenuţa Bâzu; lectură publică în Parcul „Viva” de pe Faleza superioară; concursuri interactive - impresii de lectură din cartea de vacanţă; povestirea unor întâmplări deosebite. De coordonarea acestor activităţi se ocupă Maricica Târâlă Sava, şef birou Împrumut la domiciliu pentru copii. 

Cafeneaua culturală

Dedicate adolescenţilor, întâlnirile din cadrul Cafenelei culturale au loc joia, începând cu ora 10,00. Începând din 19 iulie, sunt programate, pe lângă scurte povestiri şi propuneri pentru lectură, mese rotunde – pe teme generoase: Omul pe care merită să-l iubim, scriitori contemporani, Nihil sine Deo (dialoguri cu un preot), hobby-uri de adolescent, teatru forum, laureaţi ai Premiului Nobel, pasiunea pentru film – de la gând la faptă, precum şi o festivitate de premiere a membrilor fideli şi un recital de muzică folk susţinut de Cătălin Rusen, Vlăduţ Olaru şi George Constantin. Activităţile se vor desfăşura atât în curtea Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia”, cât şi în sala Mihai Eminescu sau pe faleza Dunării, la Foişor. Coordonatoarea Cafenelei culturale este Violeta Opaiţ, şef birou Împrumut la domiciliu pentru adulţi în cadrul Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia”.

Toate activităţile amintite sunt gratuite şi constituie o alternativă ce merită luată în consideraţie pentru vacanţa care abia a început.

Citit 2053 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.