Google a ajuns şi pe malul Dunării: Galaţiul, vizitabil pe net

Google a ajuns şi pe malul Dunării: Galaţiul, vizitabil pe net
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La finele săptămânii trecute am întâlnit pe Faleză o maşină cu număr străin, pe capotă cu un dispozitiv demn de Star Trek: o sferă cu obiective fotografice de mare rezoluţie, pe care şoferul le ştergea - de, praful Galaţiului nu trebuie să-i împiedice pe turiştii din lume să ne vadă aşa cum suntem! Pe portiere scria mare „Google” şi, deşi reprezentantul cunoscutului motor de căutare nu a avut dezlegare să ne dea amănunte, am aflat măcar că ceea ce scrie pe portiere este real. Deci vom avea şi noi în sfârşit parte să fim văzuţi prin „Google Maps Romania”! Conform site-ului invocat: „Street View vă permite să exploraţi locaţii din întreaga lume cu ajutorul imaginilor la 360 de grade, la nivel de stradă. Puteţi arunca o privire în restaurante, puteţi vizita cartiere sau vă puteţi face planuri pentru următoarea călătorie.”
Wikipedia explică: „Google Street View (de la Google Maps) este un serviciu on-line de vizualizare (360°) a străzilor unei localităţi. Programul a fost lansat pe data de 25 mai 2007, iar din data de 16 aprilie 2008 s-a putut accesa şi pe Google Earth. Din 8 decembrie 2010, serviciul acoperă şi teritoriul României. În decembrie 2010 erau acoperite opt oraşe şi câteva drumuri naţionale. Din iulie 2012, acoperirea Street View va fi extinsă cu încă 39 de oraşe mari”, printre care şi Galaţiul!
Pe lângă faptul că ne vom promova imaginea în faţa românilor sau străinilor care, spre o destinaţie turistică adevărată, se vor gândi să treacă şi poate să şi adaste puţin la Galaţi, vom putea să ne vedem şi noi străzile de acasă, fără să călcăm în gropi, să fim prăfuiţi, înjuraţi sau călcaţi pe trotuar de maşini.

Citit 4172 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2012 15:20

2 comentarii

 • postat de Anonim
  Vineri, 03 August 2012 16:08
  Ai dreptate, dar pozele luate de norc au vre-o 3 sau 4 ani.
  Pacat ca a venit acum google, cand orasul este mizer si plin de gropi. Aceasta priveliste ne va face publicitate negativa(dar nu neadevarata) pentru urmatorii 4-5 ani pana la urmatoarea "scanare".
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu
  Marți, 31 Iulie 2012 08:37
  Galatiul este vizitabil de ceva timp prin intermediul programului NORC.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.