Patru premii pentru Galaţi la Festivalul "Ceata lui Piţigoi"
Foto: Diana Movilă, câştigătoarea premiului I, alături de prezentatoarea Anca Bartoş, alias Junior

Patru premii pentru Galaţi la Festivalul "Ceata lui Piţigoi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Trofeul a fost adjudecat de o concurentă din Bucureşti

Grădina de vară a Teatrului Muzical „N. Leonard” a răsunat, timp de trei zile, de cântecele „piţigoilor” veniţi din toate colţurile ţării la unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică uşoară pentru copii, cel al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Ediţia de anul acesta, organizată de profesoara de canto Monica Măciuceanu, a avut parcă mai multe plusuri faţă de cele anterioare: desfăşurarea în aer liber, abordarea în premieră a pieselor din repertoriul internaţional, prezentarea realizată cu umor şi profesionalism de Anca Bartoş - realizator la Radio România Junior - şi Alexandra Penciu (laureată şi ea, în urmă cu trei ani, la „Ceata lui Piţigoi”), valoarea mare a premiilor acordate, dar şi prestanţa juriului.

Ca de obicei, preşedinte al juriului a fost Virgil Popescu - dirijor şi compozitor, alături de Rumiana Naceva - director de festival în oraşul bulgăresc Veliko Târnovo, cunoscuta cantautoare Silvia Dumitrescu, Gabriela Valentin - realizator Radio România Junior, Mihai Alexandru - compozitor, Valeriu Paşa - compozitor din Republica Moldova şi prof. Petrică Şovăială - directorul festivalului şi şeful Şcolii de Arte din cadrul CCDJ.

Valoarea totală a premiilor a fost de aproape 10.000 de lei. În plus fiecare participant a primit câte o medalie, pentru că, deşi nu au urcat pe podium, toţi au câştigat admiratori şi experienţă. Aşa cum au declarat mai mulţi membri ai juriului, concurenţa a fost destul de strânsă, departajarea făcându-se şi la câteva sutimi. Trofeul a fost câştigat de bucureşteanca Janina Nicoleta Ghinea.

Din Galaţi, Diana Movilă este cea care a câştigat premiul I la categoria de vârstă 5-7 ani. Deşi abia va împlini 7 ani, mica artista mai are în palmares şi alte distincţii, printre cele mai importante fiind Premiul I la Festivalul „Camena” şi la „Mamaia Copiilor”, ca membră a grupului „Voces”. Tot din Galaţi, au mai câştigat câte un premiu al II-lea Mitzura Pentiuc, Sebastian Petre Mihai şi Raluca Munteanu.

Citit 2856 ori Ultima modificare Duminică, 09 Septembrie 2012 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.