Raiul florilor, la Grădina Botanică: „Regina Toamnei, Crizantema”

Raiul florilor, la Grădina Botanică: „Regina Toamnei, Crizantema”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un eveniment aşteptat de iubitorii florilor, expoziţia cu vânzare „Regina Toamnei, Crizantema”, se deschide astăzi, la ora 12.30, la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii. La această ediţie, a zecea, participă 26 de expozanţi şi meşteri artizani, naturaleţea florilor îmbinându-se armonios cu meşteşugul artei populare şi artizanale.

„Regina Toamnei, Crizantema" este o manifestare de tradiţie pentru instituţia noastră. Crizantema este o floare care animă nu doar grădinile, ci şi sufletele noastre. Gălăţenii sunt aşteptaţi să vină să vadă sutele de crizanteme care vor poposi în aceste trei zile la muzeu”, declară Camelia Moroianu, manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Un simbol al eleganţei

„Crizantema este considerată un simbol al eleganţei şi este apreciată mai ales pentru rezistenţa ei şi pentru faptul că se ofileşte abia spre sfârşitul toamnei. Combinaţia de frumuseţe şi caracter puternic a făcut ca această floare să aibă o personalitate demnă de apreciat. Ea este cea care ne cheamă şi de această dată să o admirăm în toată splendoarea ei”, îi invită pe gălăţeni Florin Matei, responsabil relaţii publice în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

„Armonii de toamnă”

„Ca în fiecare an, în această perioadă le oferim gălăţenilor un regal al frumuseţii naturii, reprezentată de crizanteme. Ne bucurăm că am reuşit să ajungem la cea de a X-a ediţie a manifestării şi suntem siguri că cele trei zile de frumuseţe şi culoare de la muzeu vor fi pe placul vizitatorilor de toate vârstele. În acest an, standul Secţiei Grădina Botanică Galaţi se va numi "Armonii de toamnă"”, adaugă Paul Lupoae, coordonatorul secţiei Grădina Botanică de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Ca în fiecare an, expoziţia este cu vânzare, orice vizitator putând face un cadou frumos celor dragi. Programul de vizitare, de astăzi până duminică, este între orele 9.00 - 17.00.

Citit 3415 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.