Gălăţeanca Ema Ştefan, câştigătoarea „Next Diva”, acuză: Euforia TV nu i-a "plătit" premiul

Gălăţeanca Ema Ştefan, câştigătoarea „Next Diva”, acuză: Euforia TV nu i-a "plătit" premiul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ema Ştefan este Next Diva. Aşa ştiau toţi cei care urmăriseră al doilea sezon al emisiunii  cu acelaşi titlu, de la Euforia TV, care promitea participanţilor, încă de la casting, „şansa unei cariere în televiziune”. A trecut mai bine de un an în care frumoasa gălăţeancă de 27 de ani, Ema Ştefan, a aşteptat să se concretizeze respectivul premiu şi să prezinte o emisiune la Euforia.   

„Am primit doar un număr de telefon de la un departament al postului Euforia TV. Am sunat în fiecare lună, din vara lui 2011 până acum, pentru a întreba politicos dacă îşi mai amintesc de mine. Mereu mi-au spus să stau liniştită, că „momentan” sunt probleme. Au trecut şase luni, apoi un an, un an şi jumătate. După toate scuzele că nu au bani, am văzut reclame prin Bucureşti cu noua grilă de programe la Euforia TV, cu emisiuni noi, cu fete noi, printre care eu nu mă regăseam”, îşi spune Ema Ştefan oful. „Mi-am luat inima în dinţi şi l-am sunat pe domnul Florin Nicoară, director de programe, care mi-a spus: „Oricum ai o carieră, eşti solistă, ai viitor, bucură-te că ţi-ai sporit, prin emisiune, celebritatea. Asta e, acceptă faptul că sunt alţii mai talentaţi decât tine. Nu ai fost decât parte dintr-o strategie, de fapt juriul te-a ales, cere-le lor explicaţii. Nu eşti în planurile noastre, aşa e în showbiz! Poate sunt alte televiziuni interesate de tine”. Menţionăm că juriul concursului a fost alcătuit din Andreea Bănică, Dan Silviu Boerescu şi Tonkins Anderson. „Aceste replici recunosc că m-au şocat, consider că meritam măcar să fiu privită în ochi şi să-mi spună că eu ca om şi ca femeie nu am fost decât o strategie într-un miraj”, declară Ema Ştefan.

„Îi urăm succes în cariera muzicală”

Directorul de programe al Euforia Tv, Florin Nicoară, ne-a explicat că: „Pentru toate concurentele, prezenţa în sine în emisiunea „Next Diva” a reprezentat principala motivaţie, pentru că toate doreau să devină cunoscute, fie pentru a urma o carieră în showbiz, fie din alte motive numai de ele ştiute. Premiul la care faceţi referire era reprezentat de posibilitatea de a prezenta o emisiune tv, în măsura în care proiectele disponibile corespundeau profilului şi calităţilor câştigătoarei, iar aceasta ar fi adus plusvaloare proiectului. Câştigătoarea primei ediţii "Next Diva" a primit, după mai multe probe video, şansa să prezinte o emisiune la Euforia TV. S-a dovedit ulterior că nu a reuşit să aducă un plus de valoare programului respectiv, astfel încât emisiunea a ieşit din grila tv după sezonul respectiv, generând un anumit prejudiciu, deşi funcţionase foarte bine mai multe sezoane, cu altă prezentatoare. Ca şi în cazul primului sezon "Next Diva", câştigătoarei sezonului al doilea, Ema Ştefan, i-a fost acordată şansa de a prezenta o emisiune pentru Euforia Tv. În acest sens, a fost propusă din partea Euforia Tv pe lista de audiţii pentru producţiile "Vreau pe cineva" şi "Să gătim româneşte". În ambele cazuri, producătorii respectivi au analizat propunerea (vizionând materialele video conţinând prezenţa Emei Ştefan în programul "Next Diva 2" sau chiar prin audiţie directă) şi au ajuns la concluzia că nu se potriveşte emisiunii respective, că nu are calităţile necesare. Având în vedere experienţa anterioară şi cazurile menţionate, precum şi datorită schimbării strategiei canalului în privinţa producţiilor locale, nu au mai apărut alte ocazii pentru ca Ema Ştefan să-şi înceapă cariera de prezentatoare la Euforia Tv. În concluzie, chiar dacă juriul "Next Diva 2" a considerat că este cea mai bună dintre concurente, contextul pieţei tv şi noua strategie de programe a Euforia Tv ne împiedică să o solicităm pentru alte audiţii. Îi urăm succes în cariera muzicală”. Carieră începută încă de acum 14 ani, cu mult înainte de „Next Diva”…

La rândul său, Ema Ştefan spune cu totul altceva: „Nimeni nu m-a sunat vreodată, de la Euforia Tv, pentru emisiunile menţionate”, mai menţionează gălăţeanca.

Cu alte cuvinte, Euforia Tv ba a vrut-o – cât a dat bine pe ecran şi a făcut audienţă, convingând juriul şi nu numai, ba n-a mai vrut-o, când a fost vorba să-i onoreze premiul. Şanse vor mai fi pentru Ema, însă gustul amar al experienţei numite „Next Diva” rămâne.

Citit 6976 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2012 13:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.