Cele mai interesante studii ştiinţifice despre sexualitate în 2012

Cele mai interesante studii ştiinţifice despre sexualitate în 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la un an la altul, oamenii de ştiinţă de la unele dintre cel mai importante universităţi din lume acordă o importanţă tot mai mare studiilor ştiinţifice legate de sexualitatea umană. Astfel de realizări acoperă subiecte diverse, de la dorinţa de masturbare declanşată hormonal până la partidele de sex încinse în urmă cu zeci de mii de ani între reprezentanţii speciei noastre şi parteneri neanderthalieni. Portalul LiveScience.com prezintă un clasament al celor mai interesante astfel de studii.

1. Hormonii masculini le fac pe femei interesate de ... masturbare

Un nivel ridicat al testosteronului este asociat deseori cu o puternică dorinţă sexuală, însă lucrurile nu stau atât de simplu cum ar părea. Un studiu publicat în luna mai, în revista Archives of Sexual Behavior, a identificat faptul că în cazul femeilor, un nivel mai ridicat de testosteron este asociat unui interes crescut pentru masturbare şi nu pentru a întreţine relaţii sexuale cu un partener.

2. Bărbaţii ar trebui să conducă "ostilităţile" la pat?

Se pare că respectarea rolurilor tradiţionale de gen şi în dormitor nu este cea mai bună idee - cel puţin din punct de vedere psihologic. Tinerii care clamează că bărbaţii trebuie să aibă iniţiativa între cearşafuri au un profil psihologic mai slab şi sunt mai puţin stăpâni pe sine în situaţii sexuale, prin comparaţie cu tinerii care au o atitudine mai flexibilă şi acceptă şi o femeie cu iniţiativă, conform unui studiu dat publicităţii în luna octombrie.

3. Bărbaţi judecaţi pentru o viaţă sexuală prea dezordonată

Femeile sunt în mod tradiţional judecate de societate dacă au o viaţă sexuală cu mai mulţi parteneri, însă tinerii din prezent sunt mai degrabă înclinaţi să judece în mod egal promiscuitatea sexuală, fără a mai face această diferenţă de gen, conform unui studiu realizat pe 19.000 de studenţi. Dintre aceştia, 49 la sută au judecat promiscuitatea sexuală indiferent de gen, în timp ce 12 la sută au urmat tradiţia şi le-au judecat pe femei mai aspru decât pe bărbaţi. 13 la sută i-au judecat pe bărbaţi mai dur decât pe femei, iar 26 la sută s-au abţinut de la formularea oricăror judecăţi.

4. Orgasm feminin, la sala de fitness

Un studiu publicat în luna martie anunţa că fenomenul "coregasmului" este cât se poate de real. Acest tip de orgasm este provocat de anumite tipuri de exerciţii fizice care solicită musculatura abdominală, fără a fi nevoie deloc de stimulare genitală. În 1953, sexologul Alfred Kinsey susţinea că aproximativ cinci la sută dintre femei pot avea orgasm doar în urma exerciţiilor fizice, fără contact genital. În cursul acestui an, o echipă de la Universitatea Indiana a intervievat 124 de femei şi a descoperit că 45 la sută dintre acestea au răspuns că au avut orgasm în urma executării de abdomene, la sală.

5. Discuţiile despre sex, în timpul actului sexual, îmbunătăţesc viaţa sexuală

Acest lucru poate părea pentru mulţi surprinzător, dar se pare că într-adevăr, discuţiile despre sex în timpul întreţinerii de raporturi sexuale, au efecte benefice asupra nivelului de satisfacţie atins de parteneri. Cu cât discuţi mai degajat despre sex şi despre ceea ce-ţi place să primeşti sau să oferi, la rândul tău, cu atât creşte nivelul de satisfacţie, cel puţin conform cercetătorilor de la Cleveland State University.

6. Sex inter-specii

Primii oameni din specia Homo Sapiens nu aveau nişte gusturi sexuale foarte rafinate şi nu spuneau "nu" nici măcar mai primitivilor neanderthalieni, potrivit unui studiu publicat în luna noiembrie care evidenţiază faptul că, din punct de vedere genetic, toate populaţiile de pe glob au puţin sânge de neanderthalian, cu excepţia populaţiilor din Africa subsahariană. Aceste urme genetice pot reprezenta dovada că reprezentanţii celor două specii întreţineau relaţii sexuale, într-o perioadă ce a început acum 100.000 de ani, după migrarea primelor grupuri de Homo sapiens din Africa. Hibridarea nu trebuie subestimată, spun oamenii de ştiinţă.

7. Noile mămici nu sunt lipsite de dorinţe sexuale

Femeile care au născut recent sunt de multe ori interesate de o partidă de sex cu mult înainte de a trece cele 6 săptămâni de pauză "recomandate" de medici. Concluzia aparţine unui studiu publicat în luna iunie. Mai mult decât atât, probabilitatea de a fi interesate de sex are cauze, mai degrabă, de ordin psihologic, decât fiziologic. Astfel, femeile care au o relaţie mai apropiată, mai intimă cu partenerul lor, vor fi tentate să nu asculte sfatul medicului după ce au născut.

Citit 3151 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Decembrie 2012 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.