Lipsa somnului afectează calitatea sexului

Lipsa somnului afectează calitatea sexului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă te gândeşti că odihna şi somnul pot afecta doar calitatea activităţii tale profesionale şi sunt influenţate doar de cantitatea de cofeină pe care o consumi, e posibil să te înşeli. O noapte de somn odihnitor înseamnă şi sex mai satisfăcător.

Prea obosiţi pentru sex

Mai mult de 30 la sută dintre femei folosesc ca argument împotriva partidelor de sex cu partenerul oboseala în exces. Vă întrebaţi de ce femeile adorm mai mereu după sex? Conform unui sondaj efectuat în SUA, trei din zece femei nu au orgasm cu adevărat. Acesta ar fi motivul real al somnului de după sex. Cele mai multe femei se plâng că problemele de somn interferează cu relaţiile lor în mod negativ, dar nu ai nevoie decât de şase ore de somn pe noapte ca să poţi avea parte de o viaţă sexuală satisfăcătoare. Acelaşi studiu american a relatat că toţi cei care erau mai fericiţi şi mai mulţumiţi cu viaţa lor în general, dormeau şapte-opt ore pe noapte. Din păcate, unul din patru adulţi dorm zilnic mult mai puţine ore decât cele “minim 6”.

Avantajele şi dezavantajele somnului

Câteva ore de somn de calitate va aduc cu siguranţă zâmbetul pe faţa ta. O femeie care zâmbeşte este o femeie mai atractivă şi mai mulţumită cu ea. Acelaşi lucru ese valabil, într-o oarecare măsură, şi în cazul bărbaţilor. Peste 7 ore de somn cresc vigoarea fizică şi psihică, reduc tensiunea, sentimentele de angoasă, stresul, starea de nervozitate şi de iritabilitate. Somnul îţi stimulează libidoul şi diminuează din afecţiunile vizuale. Lipsa lui ridică nivelul cortizolului, hormonul stresului.

În plus, orele de somn insuficiente reduc testosteronul.

Citit 1359 ori Ultima modificare Vineri, 11 Ianuarie 2013 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.