Sfaturi aromate. Cum alegem şi cum purtăm parfumul?

Sfaturi aromate. Cum alegem şi cum purtăm parfumul?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parfumul joacă un rol important în viaţa fiecărei femei. O îmbracă, o reprezintă, îi trezeşte amintiri, o ajută să cucerească. Însă, parfumul are câteva reguli de utilizare care trebuiesc respectate.

Testează-l pe piele

Este indicat să mergeţi într-un magazin de specialitate, să încercaţi două-trei parfumuri, care vă plac şi să vă reîntoarceţi abia peste câteva zile pentru achiziţionare. După minimum trei ore de la testare se poate verifica compatibilitatea parfumului cu pielea, cu personalitatea, precum şi persistenţa. Important: niciodată nu se testează mai mult de patru parfumuri la o şedinţă. Testarea se face la încheieturile mâinilor, în locul unde se ia pulsul, şi la încheietura interioară a cotului, iar zona unde este aplicat nu trebuie frecată după.

Parfumul potrivit

Parfumul se alege în funcţie de momentul zilei în care este purtat. Iar regula este următoarea: dimineaţa şi în timpul zilei se potrivesc parfumurile uşoare, florale, fresh. După-amiază, putem folosi arome multiflorale sau fructate. Iar seara se potrivesc parfumurile grele, cu un miros puternic.

Doar în anumite zone

Parfumul nu se aplică niciodată pe haine. Iar pentru ca acesta să persiste, trebuie aplicat în acele locuri unde venele sunt foarte aproape de suprafaţa pielii (în zona gâtului, a decolteului, în zona pulsului de la mână, îndoitura superioară a cotului, după ureche, la ceafă). De asemenea, în părul proaspăt spălat, aroma persistă chiar şi o săptămână.

Alege-l în funcţie de vârstă

Specialiştii recomandă folosirea unui parfum între 5 şi 10 ani, iar la fiecare decadă nouă de vârstă se recomandă schimbarea liniei de arome.

Acelaşi parfum

Folosit constant, parfumul intră în structura pielii şi se simte chiar dacă nu este folosit zilnic. De asemenea, după o anumită perioadă de timp purtătorul parfumului se obişnuieşte cu mirosul şi ajunge să nu-l mai simtă la fel de intens. Nu abuzaţi însă!

Locuri interzise

Nu folosiţi parfum sub braţ sau pe pielea udă, aroma parfumului se va modifica.

Citit 3206 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.