Filmul "Fruitvale", marele câştigător la Festivalul Sundance 2013

Filmul "Fruitvale", marele câştigător la Festivalul Sundance 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Fruitvale", un film despre un tânăr de culoare care a fost ucis de poliţia din Oakland, un oraş aflat în apropiere de San Francisco, a câştigat sâmbătă seară cele mai importante premii decernate la Festivalul de film Sundance, dedicat producţiilor cinematografice independente, relatează AFP.

În cadrul galei de decernare a premiilor, ce a avut loc în oraşul Park City din statul Utah, lungmetrajul "Fruitvale", regizat de cineastul debutant în vârstă de 26 de ani Ryan Coogler, a câştigat Marele Premiu al Juriului pentru ficţiune americană - cel mai prestigios trofeu al festivalului -, dar şi Marele Premiu al Publicului, la finalul celor 11 zile de proiecţii ce au avut loc în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Sundance.

"Fruitvale", denumit astfel după numele unui cartier din San Francisco în care se derulează acţiunea filmului, este inspirat dintr-un caz real şi prezintă viaţa personajului Oscar Grant, care a fost ucis de poliţie în noaptea de Revelion din 2009.

Unul dintre rolurile principale din acest film este interpretat de Octavia Spencer, recompensată anul trecut cu Oscarul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, graţie prestaţiei sale din filmul "The Help".

Citit 1138 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2013 12:32

1 comentariu

 • postat de nicolae daraban
  Luni, 28 Ianuarie 2013 13:21
  Societatea Romana de Trivia organizeaza a doua editie a Campionatului National de cultura generala. Relatii si inscrieri pe pagina de Facebook: ****://***.facebook.com/events/447829255270479/
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.