Romantismul îi costă 2 milioane de euro pe românii care merg în staţiuni cu ocazia Valentine’s Day

Romantismul îi costă 2 milioane de euro pe românii care merg în staţiuni cu ocazia Valentine’s Day
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 28.000 de români vor sărbători Valentine’s Day în diverse staţiuni din ţară şi vor cheltui pe servicii turistice aproximativ 2 milioane de euro, potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Astfel, pentru acest sfârşit de săptămână hotelierii şi proprietarii de pensiuni s-au întrecut în oferte. Dacă la cazare se discută de camere împodobite cu petale de trandafiri, paturi decorate cu inimioare din petale de trandafiri, şampanie şi fursecuri în cameră, bucăriile restaurantelor au conceput meniuri speciale pentru îndrăgostiţi.

Pe litoral hotelierii nu s-au înghesuit cu oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiţilor, dar există câteva unităţi de cazare, majoritatea de patru stele, care aşteaptă cuplurile care vor să petreacă 2-3 zile la malul mării alături de persoana iubită.

Cele mai multe rezervări sunt făcute pentru Valea Prahovei unde în acest weekend gradul de ocupare se apropie de 80%, faţă de 60-70% în mod normal. Tarifele pornesc de la 150 de lei pachetul de cazare pentru o noapte cu mic dejun şi cină festivă, ajungând pâna la 900 lei pentru două nopţi de cazare, mese şi cină festivă.

"Numărul de rezervări făcute pentru acest sfârşit de săptămână se apropie de 28.000 de turişti, care vor cheltui în medie doar pentru servicii turistice (cazare şi masă), aproximativ 300 de lei de persoană, suma totală care va fi încasată de operatorii de turism fiind estimată la 8,4 milioane de lei (1,9 milioane de euro)", a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Valentine’s Day ocupă doar locul opt în topul sărbătorilor care atrag turişti, după Revelion, 1 Mai, Paşte, Crăciun, Sf. Andrei şi 1 Decembrie, Adormirea Maicii Domnului şi 8 Martie.

Citit 1661 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2013 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.