Veşti bune! Începe programul "Rabla"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Veşti bune! Începe programul "Rabla"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat că programul "Rabla" (programul de înnoire a parcului auto) va demara începând cu data de 15 aprilie

Ministrul a precizat că nu se ştie încă numărul tichetelor care vor fi emise, însă vor fi modificări în cadrul programului, unele anunţate chiar din luna ianuarie şi martie. Astfel, anul acesta, valoarea unui tichet creşte până la 1.500 de euro şi va fi valabil nu doar pentru maşinile cu motorizări non-euro, Euro 1, Euro 2, ci şi pentru cele Euro 3.

De asemenea, anul acesta se va accepta şi un singur voucher pentru fiecare maşină nouă şi vor fi eliminaţi intermediarii. "Vom face implementarea începând cu data de 15 aprilie în mod cert. Cuantumul valorii tichetului va fi undeva la 1.500 de euro, dar la momentul acesta nu pot preciza câte tichete vor fi emise. Încercăm să concentrăm, în aşa fel încât să avem o singură emisie de vouchere, pentru tot anul", a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

În 2012, Guvernul a alocat pentru programul Rabla 171 de milioane de euro, în două etape, fiind scoase din uz 45.000 de autovehicule mai vechi de zece ani.

Citit 1603 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2013 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.