Moldova, Belgia, Olanda, printre ţările calificate în finala Eurovision. România intră în concurs joi

Moldova, Belgia, Olanda, printre ţările calificate în finala Eurovision. România intră în concurs joi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Moldovei, Lituaniei, Irlandei, Estoniei, Belarusului, Danemarcei, Rusiei, Belgiei, Ucrainei şi Olandei s-au calificat în finala Eurovision, după ce marţi seara au evoluat în prima semifinală a concursului, care s-a desfăşurat pe scena Malmo Arena, din Suedia.

În prima semifinală au evoluat artişti din 16 ţări, iar dintre aceştia s-au calificat Aliona Moon din Moldova cu piesa "O Mie", Andrius Pojavis din Lituania cu "Something", Ryan Dolan din Irlanda cu "Only Love Survives", Birgit din Estonia cu piesa "Et Uus Saaks Alguse", Alyona Lanskaya din Belarus cu "Solayoh", Emmelie de Forest din Danemarca cu "Only Teardrops", Dina Garipova din Rusia cu "What If", Roberto Bellarosa din Belgia cu "Love Kills" , Zlata Ognevich din Ucraina cu "Gravity" şi Anouk din Olanda cu "Birds".

Concurenţii din Austria, Slovenia, Croaţia, Muntenegru, Cipru şi Serbia nu au reuşit să obţină suficiente voturi din partea publicului şi a juriului pentru a se califica în faza finală a Eurovision.

Cele zece ţări au fost desemnate pe baza votului juriului şi a publicului, care au contribuit fiecare la decizie cu 50%.

În cea de-a doua semifinală, care va avea loc joi, reprezentantul României, Cezar Ouatu, va intra în concurs, cu piesa "It's my life", de pe poziţia 17, închizând cea de-a doua semifinală.

Pe lângă România, vor mai evolua pe scena din Malmo - PeR din Letonia cu piesa "Here We Go", Valentina Monetta din San Marino cu "Crisalide (Vola)", Esma & Lozano din Macedonia cu "Pred Da Se Razdeni", Farid Mammadov din Azerbaijan cu "Hold Me", Krista Siegfrids din Finlanda cu "Marry Me", Gianluca din Malta cu "Tomorrow", Elitsa Todorova, Stoyan Yankulov din Bulgaria cu "Samo Shampioni (Only Champions)", Eythor Ingi din Islanda cu "Ég Á Líf ", Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis din Grecia cu "Alcohol Is Free", Moran Mazor din Israel cu "Rak Bishvilo", Dorians din Armenia cu "Lonely Planet", ByeAlex din Ungaria cu "Kedvesem (Zoohacker Remix)", Margaret Berger din Norvegia cu "I Feed You My Love", Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko din Albania cu "Identitet", Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani din Georgia cu "Waterfall" şi Takasa din Elveţia cu "You And Me".

În marea finală a concursului de sâmbătă sunt calificate direct Suedia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Spania.

Citit 1173 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2013 12:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.