Un angajat al unei bănci a transferat 222 de milioane de euro după ce a adormit pe tastatură

Un angajat al unei bănci a transferat 222 de milioane de euro după ce a adormit pe tastatură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un angajat al unei bănci din Germania a transferat mai mult de 222 milioane de euro, adormind în momentul realizării operaţiunii, transmite BBC News.

El urma să realizeze un transfer de 64,2 de euro, când a adormit, iar mâinile i-au căzut pe tastatură, apăsând din greşeală pe butonul '2'. Astfel, a rezultat un transfer de 222222222,22 de euro. Eroarea a fost descoperită la scurt timp şi corectată.

După cum a relatat media germană, incidentul s-a petrecut în aprilie 2012 într-o filială a unei bănci din Frankfurt. Despre ce bancă este vorba nu se spune.

În urma acestui incident, a fost concediată o funcţionară a băncii, care avea responsabilitatea să verifice operaţiunile de transfer. Femeia, care lucrează la această bancă din 1986, s-a adresat tribunalului pentru litigii în muncă, insistând că transferul financiar a fost aprobat din greşeală şi nu cu rea intenţie.

Tribunalul a efectuat verificări, stabilind că în ziua accidentului aceasta a monitorizat mai mult de 800 de operaţiuni, fiecare în puţin peste o secundă. La 10 iunie, justiţia a declarat concedierea ei ca fiind ilegală şi a dispus restabilirea funcţionarei în postul avut înainte.

În 2009, un cuplu din Noua Zeelandă a început să se ascundă după ce o bancă a transferat, din greşeală, în contul său aproximativ 6 milioane de dolari.

Citit 1979 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 12:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.