Primatul Marius Stan vrea numai cimpanzei în Consiliul Local

Primatul Marius Stan vrea numai cimpanzei în Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un consilier local a fost înlocuit la ultima şedinţă cu un cimpanzeu * Nimeni nu a simţit diferenţa * Află cum îi sprijină moral un popă ortodox pe colegii săi de la Vatican


Schimb benefic pentru Galaţi: în locul unui politician plecat în Africa, a fost adusă o maimuţă

Cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local a înregistrat un succes răsunător după ce unul dintre consilierii USL a fost înlocuit cu un cimpanzeu adus tocmai din Africa. Şedinţa s-a desfăşurat fără niciun incident, consilierii nu s-au mai certat şi chiar au fost adoptate o serie de hotărâri benefice oraşului. "Este vorba despre un schimb de experienţă. Un consilier USL a plecat în Africa şi, în locul lui, a fost adus un cimpanzeu. Nimeni nu a simţit diferenţa. Cimpanzeul a stat liniştit la locul lui, a mâncat banane şi a ridicat mâna când a fost de votat ceva", a declarat fericit primatul Marius Stan. Acesta a mai spus că se gândeşte să înlocuiască tot consiliul local cu cimpanzei. "E totuna. Nu cred că e ceva ce poate face un consilier şi nu poate face un cimpanzeu. Umplem CL-ul de cimpanzei pentru că aceştia nici nu au pretenţii la şpagă, se mulţumesc cu banane", a completat primatul Galaţiului, Marius Stan.

Panică în redacţia BBC / "Dunărea de Jos" a mai scos o generaţie de jurnalişti

Jurnaliştii de la BBC se tem pentru locurile lor de muncă, după ce au aflat că Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a mai scos o generaţie de ziarişti. "Am auzit că e, acolo, în Galaţi, o şcoală bună de jurnalism. Dacă ar şti şefii noştri ce absolvenţi bine pregătiţi au terminat anul acesta, s-ar putea ca mulţi dintre noi să îşi piardă locurile de muncă. Ne rugăm în fiecare zi ca ziarele şi televiziunile din Galaţi să le ofere un loc de muncă la care salariile se dau la timp ca să nu emigreze în Anglia", a declarat John, jurnalist britanic. Temerile angajaţilor BBC par a fi justificate, având în vedere actualele locuri de muncă ale absolvenţilor din promoţiile anterioare ale facultăţii. "Mulţi lucrează deja sub acoperire. S-au angajat la publicaţii celebre şi acum fac reportaje undercover despre mafia din lumea chioşcarilor, a hamburgerilor şi a hainelor second-hand", a mai spus jurnalistul John.

Supărare în rândul profesorilor corectori: "Elevii se pregătesc mai mult cu Caragiale. Rar mai pică un Blaga"

Profesorii gălăţeni care corectează tezele se plâng că de multă vreme nu s-a mai dat Eminescu la bacalaureat. Ei sunt supăraţi că la examenul maturităţii se tot bate monedă pe Caragiale şi, destul de rar, pe Blaga. "Foarte puţini elevi se pregătesc cu Eminescu. N-am mai văzut un Eminescu la bac din anii '90, când subiectul cu poetul nostru naţional era de (banc)nota 1000. Chiar dacă acum Eminescu s-a mai demonetizat, fiind doar de (banc)nota 500, rar îl mai vedem la examenul de bacalaureat", a declarat profesorul Ionel Parale. În schimb, în ultimii ani, la bacalaureat s-a dat foarte mult Caragiale. "Este bine, până la urmă, pentru că elevii au învăţat acest subiect. Au ajuns să stăpânească foarte bine foile cu Caragiale. Unii îl stăpânesc binişor şi pe Blaga. Sperăm că mai crească puţin nivelul de trai şi de cultură ca să ajungem şi noi la Eminescu. Vă spun, mi-e aşa un dor de Eminescu...", a completat Ionel Parale.

Un popă gălăţean este alături de colegii de la Vatican: "Şi noi mai comandăm uneori câte cinci mici şi una mică"

Preoţii de la Vatican acuzaţi de pedofilie primesc sprijin moral de unde nu se aşteaptă: chiar de la un popă ortodox din Galaţi. Acesta a declarat, recent, că îi înţelege pe prelaţii catolici. "Şi eu, şi colegii mei mai avem chef uneori de câţiva mici. Dacă nu avem de unde să comandăm ne ducem până la Penny şi cumpărăm mai multe caserole de mici, pe care îi frigem, îi ardem, îi pârlim aici, în curte. Şi, pe lângă mici, mai comandăm şi câte una mică. Ne place câte una mică pentru că se duc repede pe gât. Aşa suntem noi. Personal, îi înţeleg pe preoţii de la Vatican: fără una mică parcă nici nu merge să ţii slujba. Important e să nu fii în post. Dacă eşti în post te mai abţii şi tu de la cărniţă fragedă şi rogi nevasta să te rezolve cu o pulpă de fruct", a declarat unor apropiaţi preotul Mititelu.

Locuitorii din Cudalbi fac iarna CAR ca să aibă vara bani de Săniuţa

Un studiu realizat de cercetătorii din Cudalbi dovedeşte că localnicii sunt adevăraţi gospodari. Astfel, potrivit studiului, cei mai mulţi cudălbeni fac în fiecare iarnă câte un CAR la Casa de Alcool Reciproc ca să nu rămână pe timp de vară fără bani de Săniuţa. "90 la sută din locuitori sunt înscrişi la Casa de Alcool Reciproc. Nu trece iarnă fără să facă oamenii câte un CAR. Unii mai cheltuie banii încă din iarnă, dar cei mai mulţi şi-i păstrează pentru vară, când se bagă la Săniuţa", a declarat Relu Păhărelu, cercetător din Cudalbi. Restul de zece procente pot fi întâlniţi la fiecare pomană din sat sau te întâmpină în fiecare zi la cârciumă cu propoziţia "Dai şi tu un rachiu?".

Cudălbenii, expuşi unor atacuri teroriste: un bax suspect de Borsec a fost descoperit în faţa cârciumii

Panică în Cudalbi, miercuri dimineaţă, după ce poliţiştii din localitate au descoperit în faţa cârciumii un pachet suspect care conţinea şase sticle de apă carbogazoasă Borsec la un litru jumate. Mai mulţi clienţi au sunat disperaţi la 112 şi au cerut o echipă de genişti care să verifice baxul. "A venit cineva la ora cinci dimineaţă şi a lăsat pachetul. L-am văzut doar din profil, avea barbă şi ceva pe cap care semăna cu un turban. Nu temem de ce e mai rău. Dacă se dovedeşte că e apă înseamnă că cineva pune la cale un atentat terorist. Cu atâta apă se poate ucide un sat întreg", a declarat nea Ion, singurul client al cârciumii care l-a văzut pe posibilul terorist. Geniştii au sosit în câteva minute la faţa locului şi au confirmat cele mai negre temeri ale cudălbenilor: în sticle se afla într-adevăr o substanţă mortală, cunoscută în limbaj ştiinţific sub codul H2O. "Substanţa le-ar putea fi fatală celor care nu sunt obişnuiţi cu ea. De la jumătate de litru în sus poate să cauzeze chiar decese în serie", a declarat unul dintre specialiştii chemaţi la faţa locului. După cinci ore de panică, Cudalbiul a răsuflat uşurat: baxul de Borsec aparţinea unui localnic extremist, cunoscut pentru faptul că face tot felul de experimente periculoase. "Am un vin cam pietros şi am vrut să îl încerc şpriţ", a recunoscut "teroristul".

Măstăcaniul încearcă să îşi refacă populaţia: "Cine se mută la noi primeşte o crimă de instalare"

Decimată în urma frecventelor lupte de stradă din comună, populaţia Măstăcaniului nu mai are nicio şansă să îşi revină numeric, astfel încât Consiliul Local a decis să îi premieze pe cei care se vor stabili aici. "Cine se mută cu tot cu familie la noi primeşte o crimă substanţială de instalare. Având în vedere că vor veni în fiecare familie cel puţin doi membri, capul familiei are voie să omoare pe oricine din localitate. Oricum e bine, că la fiecare familie care se mută la noi câştigăm cel puţin un nou măciucar", a declarat secretarul primăriei.

UPU Galaţi, inundată la ultima ploaie: "Facem cu baltă terapie în loc de cobaltoterapie"

După ce, la ultima ploaie serioasă care s-a abătut asupra Galaţiului, acoperişul de la Unitatea Primire Urgenţe a cedat, medicii au hotărât să transforme necazul într-un lucru benefic pentru pacienţi. "Putem să aplicăm ultimele descoperiri în materie de medicină alternativă. Până acum foloseam doar cobaltoterapia, însă, odată cu aceste ploi, am aflat că putem pune în practică şi cu baltă terapia. Pacienţii sunt lăsaţi în apă şi, când realizează că s-au udat până la chiloţi, se ridică şi fug acasă. Zici că nici n-au fost vreodată bolnavi atât de repede îşi adună catrafusele şi o taie. E cea mai eficientă terapie", a declarat un medic de la UPU.

La PSD, şpaga pe iunie va fi plătită luni

Partidul Social Democrat informează, printr-un comunicat de presă, că şpaga lunară pentru membrii săi va fi plătită luni, fără nicio zi întârziere. "Am intrat deja în ritm, nu vor mai fi întârzieri de acum încolo. Îi rugăm pe membrii noştri care nu au carduri să se prezinte la casieria de la sediul de pe Domnească la ora 9,00. Ceilalţi să îşi verifice conturile după ora 12,00. În mod excepţional, şpaga pe luna iunie nu a fost impozitată, deci vor fi mai mulţi bănuţi", se arată în comunicatul PSD.

Pentru a acoperi dezastrele din comunele PDL, Bacalbaşa face împrumut la Banca din Botswana

Ca să nu mai fie acuzat că dă bani numai pentru comunele în care primarii provin din USL, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, s-a decis să facă rost de o line de finanţare specială. "Vom lua un împrumut de la Banca Naţională din Botswana special pentru comunele în care primarii provin de la PDL. Îi vom umple de bani. Din păcate, contractul e făcut în moneda Botswanei, urmând ca pedeliştii să aleagă singuri unde îi schimbă", a spus Bacalbaşa.

Kaufland II, în pragul falimentului: "Ca să ieşim din criză trebuie să dăm ţigări la bucată"

Şefii reţelei Kaufland simt că s-a abătut asupra lor cel mai crunt blestem de când au decis să deschidă un magazin în zona 39 - 40. "Pur şi simplu nu merg vânzările, oamenii din zonă sunt obişnuiţi să se ducă la chioşcuri pentru că doar acolo se vând ţigări la bucată. Trebuie să ne adaptăm şi noi, altfel dăm faliment", spune un oficial Kaufland.

Incredibil / Şofer de maxi-taxi bănuit că umblă cu pantofi

Colegii de pe traseul Micro 19 - Parc CFR îl suspectează pe şoferul Costel că vine la muncă în pantofi. "Merge cam încet şi, la capăt, niciodată nu se dă jos din maşină. Credem că îi este ruşine că nu a avut bani să îşi cumpere şlapi, ca noi ceilalţi. Să nu se ascundă, îl înţelegem. Şi noi am fost aşa la început", a spus un coleg.

Silviu Ilie, fericit că la Oţelul a venit Badea Ion: "Vom avea şi noi, ţăranii, o şansă să jucăm"

După schimbarea antrenorului de la Oţelul, cel mai fericit jucător din lot este Silviu Ilie. Acesta este convins că Badea Ion, noul tehnician de pe banca gălăţenilor, va da o şansă ţăranilor din lot. "Mă duc la el cu tupeu şi-i spun: «Bade, vreau să fiu titular». Nu are cum să mă refuze, ştiu că le dă şanse ţăranilor. Iar la ce faţă am eu, bag mâna în foc că ajung căpitan de echipă în doar câteva etape", a declarat Silviu Ilie.

Capela Sextină


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2414 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2013 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.