Nadia Comăneci - 37 de ani de la primul 10!

Nadia Comăneci - 37 de ani de la primul 10!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se apropie cu paşi repezi momentul împlinirii a 37 de ani de la momentul istoric petrecut la Montreal, momentul în care Nadia a făcut ca numele României să fie cunoscut în întreaga lume. Înainte de aniversare, Nadia Comăneci a vorbit cu ziariştii despre importanţa mişcării în viaţa de zi cu zi, secretele unei vieţi sănătoase, cum îi putem determina pe cei mici să îşi îndrepte atenţia către sport, dar şi despre sentimentele frumoase şi emoţiile pe care le trăieşte în această perioadă.

Nadia Comăneci a scris istorie în gimnastica romanească şi este un exemplu viu al faptului că prin pasiune şi foarte multă muncă, poţi dobândi absolut orice îţi doreşti! Se apropie cu paşi repezi momentul împlinirii a 37 de ani de la momentul istoric petrecut la Montreal, momentul în care Nadia a făcut ca numele României să fie cunoscut în întreaga lume. În urmă cu doi ani, în Statele Unite a avut loc prima ediţie a unui festival ce deja se bucură de un foarte mare succes şi care promite să devină o adevărată tradiţie pentru cei care vor să înveţe ce înseamnă cu adevărat conceptul de „sănătate prin mişcare”. Este vorba despre „Bart and Nadia Sport & Health Festival”.

„În Statele Unite avem un festival care se numeşte "Bart and Nadia Sport & Health Festival" care a început acum doi an. Intrarea este liberă şi am avut în jur de 10.000 de participanţi, părinţi şi copii. Au acolo ocazia să înveţe tot despre ce înseamnă o viaţă sănătoasă, o nutriţie sănătoasă şi mişcare pentru că este o problemă a obezităţii în întreaga lume. Este foarte dificil să convingi un copil că trebuie să facă mişcare. Este deosebit de important să îi prezinţi acest lucru ca ceva distractiv, să îl expui la mai multe sporturi şi să vezi care este cel potrivit. Trăim într-o lume în care sunt foarte multe oportunităţi pentru copii. Pe vremea noastră nu erau tot soiul de aplicaţii iPhone, iPad. Nu am nimic împotriva acestor lucruri fiindcă este vorba despre evoluţie şi informare, dar orice lucru trebuie să fie făcut cu moderaţie”, a dezvăluit Nadia Comăneci.

Cu toate că ideea de fitness a început de la americani, iată că şi românii încep să fie din ce în ce mai deschişi în faţa ideii de mişcare, conştientizând beneficiile pe care aceasta le poate avea asupra sănătăţii şi frumuseţii, după cum spune însăşi Nadia. „Americanii au început mai devreme deschiderea aceasta faţă de sport. La noi, acum câţiva ani când se discuta despre fitness şi sport, lumea reacţiona spunând „Doar nu fac sport de performanţă!”, dar văd că în ultima vreme lumea a început să îmbrăţişeze ideea. Fie că o fac fiindcă este vorba de socializare, fiindcă o fac pentru că se gândesc totuşi că este un lucru bun, văd că deja s-a implementat această necesitate şi dorinţa de a face sport pentru că se văd rezultatele. Sunt extrem de multe statistici care arată că mişcarea nu numai că te ajută să te menţii frumos, dar fiind activ poţi avea şi o viaţă mult mai lungă”, a declarat ea.

Ziua de 17 iulie 1976 a rămas în istoria României ca ziua în care Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă a epocii moderne care a reuşit performanţa de a obţine 10 absolut. A primit atunci titulatura de „Zeiţa de la Montreal” şi a făcut ca numele României să fie cunoscut la nivel mondial. Au trecut aproape 37 de ani de atunci, iar Nadia se gândeşte cu emoţie şi bucurie la acele momente magice.

„Nu mă gândesc chiar în fiecare an la această sărbătoare. Este greu de crezut că au trecut 37 de ani de la acest moment şi că lumea încă îşi aminteşte cu plăcere, bineînţeles cei care erau în viaţă atunci. Sper că am transmis o motivaţie pentru cei care m-au urmărit şi că am demonstrat că este posibil ca în viaţă să fii campion în ceea ce doreşti să faci, dacă depui pasiune şi muncă”, spune Nadia. Nadia Comăneci se mândreşte şi astăzi cu un trup de invidiat, dar şi cu o strălucire ce vizibil porneşte din interior şi îşi are rădăcinile într-un stil de viaţă echilibrat şi sănătos. Secretul? „Elementele-cheie ale unui stil de viaţă sănătos reprezintă o alimentaţie echilibrată, să îţi găseşti timp pentru mişcare, să fii activ, să fii mereu pozitiv şi să ai grijă să te înconjori de oameni care te influenţează pozitiv!”, a încheiat ea.

Sursa:agenatiadepresamondena.ro

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2013 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.