Un bărbat din Etiopia susţine că are 160 de ani

Un bărbat din Etiopia susţine că are 160 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un fost fermier din Etiopia, Dhaqabo Ebba, afirmă că are vârsta de 160 de ani şi că îşi aminteşte de invazia armatei italiene în ţara sa, în 1895, potrivit Daily Mail.

Dacă afirmaţiile sale sunt adevărate, asta ar însemna că el este cel mai bătrân om din lume. Totuşi, etiopianul nu deţine un certificat de naştere sau alte documente care să confirme vârsta.

"În perioada când Italia a invadat Etiopia, eu aveam două soţii, iar fiul meu era suficient de mare pentru a duce vitele la păscut", a relatat Ebba.

De asemenea, el îşi aminteşte că în copilărie a mers călare opt zile până la capitala ţării, Addis Abeba, pe când în prezent o astfel de călătorie durează numai câteva ore.

Dacă afirmaţiile lui Ebba vor fi confirmate de medici, el va bate recordul mondial, depâşind-o pe japoneza Misao Okawa, în vârstă de 115 ani, care în momentul de faţă este considerată cea mai vârstnică persoană din lume.

Mai mult decât atât, etiopianul va deveni cea mai vârstnică persoană care a trăit vreodată. În prezent, acest titlu aparţine Jeannei Calment, care a murit în 1997, în vârsta de 122 de ani.

Potrivit Daily Mail, în Japonia locuiesc aproximativ 50.000 de persoane cu vârsta de peste 100 de ani.

Citit 3886 ori Ultima modificare Vineri, 13 Septembrie 2013 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.