Ziua Astronomiei, sărbătorită sâmbătă la Planetarium

Ziua Astronomiei, sărbătorită sâmbătă la Planetarium
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 2 mai, Secţia Planetarium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi organizează observaţii astronomice de zi şi de noapte pentru a marca Ziua Astronomiei.

Activităţile vor avea loc pe terasa de observaţii astronomice a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în două etape: între orele 9,00  - 19,00  se vor efectua observaţii astronomice solare în lumină vizibilă şi în H-alfa, iar între orele 19,00 şi 24,00  publicul vizitator va avea parte de observaţii astronomice nocturne: Luna, Mercur, Saturn, principalele stele ale cerului de primăvară, stele duble, obiecte Deep Sky (galaxii,  nebuloase şi roiuri stelare).

Ziua Astronomiei se sărbătoreşte din 1973, când astronomul amator Douge Berger din California (SUA) a decis ca membrii Clubului de Astronomie pe care îl conducea să împărtăşească şi publicului larg o parte din secretele acestei ştiinţe, coborând cu aparatura în stradă.

Cu această ocazie, accesul pe Terasa de Observaţii Astronomice a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi este gratuit.

Citit 743 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.