ORGASMUL simultan, o pierdere de timp. Pe ce ar trebui să te concentrezi de fapt

ORGASMUL simultan, o pierdere de timp. Pe ce ar trebui să te concentrezi de fapt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sexologul Tracey Cox susţine că „în filme, oamenii au orgasm simultan mai des decât servesc micul dejun împreună, însă, în viaţa reală, lucrurile stau total diferit”. Aceasta explică ce ar trebui să facă un cuplu în intimitate, în loc să se concentreze pe atingerea punctului culminant în acelaşi moment.

Cauza pentru care orgasmul simultan este obţinut atât de rar, spune Tracey Cox, stă în diferenţa dintre următoarele procente: 75 la sută dintre bărbaţi au orgasm în timpul unui act sexual, faţă de doar 30 la sută dintre femei. În acelaşi timp, orgasmul unui bărbat durează, în medie, între 5 şi 13 secunde, pe când al unei femei ţine între 12 şi 30 de secunde. „Faceţi un calcul şi veţi observa că şansele să picaţi într-un extaz orgasmic fix în acelaşi moment sunt nu doar mici, ci ridicol de mici. Nu ar fi mai logic şi mai puţin stresant să faceţi cu rândul?”, se întreabă retoric Tracey Cox.

Această abordare nu doar uşurează treaba partenerilor, ci presupune distribuirea atenţiei către plăcerea fiecăruia în mod eficient. „În loc să speraţi la improbabilul orgasm simultan, mai bine vă concentraţi pe a avea orgasm amândoi, pe rând, cu speranţa că le veţi avea în acelaşi anotimp”, adaugă în glumă specialista.

Sfaturi

„Dă-i un avans partenerei” - Este cunoscut faptul că femeile au nevoie de mai mult timp să intre în etapa preorgasmică, aşa că preludiul este foarte important pentru plăcerea ei.

„Ocupă-te şi de plăcerea lui” - Într-adevăr, unii bărbaţi nu sunt interesaţi de preludiu şi vor să treacă de linia de sosire, învingători, cât mai repede cu putinţă. Totuşi, ei sunt cei care pierd, conform unui studiu publicat recent de „Jurnalul cercetărilor sexuale”, care demonstrează că ambii parteneri au un orgasm mult mai intens dacă dorinţa este „construită” treptat, iar orgasmul este amânat de mai multe ori înainte ca actul sexual să ajungă la gloriosul final.

„Schimbă poziţiile” - Dacă nu îţi place o poziţie anume, schimb-o. Cu puţin ajutor din partea mâinilor sau a jucăriilor sexuale, îţi poţi ghida partenerul către punctul culminant.

„Discutaţi despre plăcerile voastre” - Vorbeşte-i partenerului despre fanteziile tale şi ghidează-l în timpul sexului. Spune-i cum te simţi când face un anumit lucru, ce îţi face plăcere. Limbajul sexy nu trebuie să includă, neapărat, cuvinte porcoase, dar câteva expresii incitante şi exlamaţii de plăcere cu siguranţă vor contura o atmosferă prielnică obţinerii orgasmului, explică Tracey Cox.

„Mai uşor cu băutura” - Alcoolul te scapă de inhibiţii, însă amână sau chiar împiedică obţinerea orgasmului.

„Urmăreşte un film care să inducă o atmosferă erotică” - Porneşte-ţi laptopul şi pune un film erotic, porno sau o scenă sexy la care mai puteţi trage cu ochiul.

„Elimină cauzele stresului” - Dacă eşti stresat, vei ajunge mai greu sau chiar deloc la orgasm. Există o mulţime de factori care contribuie la întârzierea plăcerii absolute, cum ar fi stresul, oboseala, sarcina, menstruaţia, medicamentele, alcoolul sau menopauza. „Suntem oameni, nu roboţi. Câteodată chiar nu putem ajunge la orgasm”, spune Cox.

„Foloseşte un vibrator” - Cea mai rapidă metodă prin care o femeie poate avea mai multe orgasme este folosirea unui vibrator. Partenerul trebuie să înţeleagă faptul că a folosi o jucărie sexuală în timpul unui act sexual nu este deloc ofensator. Cercetători de la Universitatea Indiana au descoperit că 70 la sută dintre bărbaţi nu sunt intimidaţi de vibratoare, tocmai din motivul că uzul regulat al acestora creşte satisfacţia, lubrifierea, chiar şi numărul orgasmelor pe care le are o femeie.

(surse online)

Citeşte şi

Cum te poate îmbolnăvi sexul oral

Citit 2078 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.