În caz de ACCIDENT/ Toate maşinile din UE vor suna singure la 112, până în 2017

În caz de ACCIDENT/ Toate maşinile din UE vor suna singure la 112, până în 2017
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentul European a publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Decizia privind implementarea serviciului eCall în Uniune, relatează economica.net. Actul normativ obligă statele membre ale UE să implementeze, până cel târziu la 1 octombrie 2017, PSAP - o infrastructură ce va permite serviciilor de urgenţă să recepţioneze şi să trateze adecvat apelurile eCall, care vor fi transmise de autoturisme, în caz de accident.

Până la 24 decembrie 2015, statele membre trebuie să transmită Comisiei rapoarte privind stadiul punerii în aplicare a prezentei decizii, care să cuprindă lista autorităţilor competente cărora li se încredinţează evaluarea conformităţii operaţiunilor PSAP-urilor pentru apelurile eCall, lista şi acoperirea geografică a PSAP-urilor pentru apelurile eCall sau descrierea testelor de conformitate.

Producătorii auto vor trebui să monteze pe toate modelele de maşini şi camionete noi sisteme care alertează automat serviciile de salvare în caz de accident. Sistemul eCall instalat în autovehicule utilizează tehnologia numărului de urgenţă 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare în cazul unui accident serios. Sistemul poate indica aplasarea exactă, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieţi, reduce gravitatea rănilor şi micşorează costurile ambuteiajelor.

Din estimările Comisiei Europene, echipamentele pentru apeluri electronice ar putea costa în jur de o sută de euro bucata, dacă vor fi instalate în toate vehiculele. Serviciul de detectare a maşinii accidentate este gratuit pentru utilizatori. Obligaţia va reveni tuturor producătorilor de autoturisme care vor fi vândute în statele Uniunii Europene.

 

CITEŞTE ŞI: Şoferul unui Mercedes, CĂUTAT de poliţie după ce a provocat un ACCIDENT GRAV cu trei victime

Citit 1036 ori Ultima modificare Marți, 03 Iunie 2014 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.