Bărbaţii se tem de căsătorie/ Aspecte care contribuie la frica de căsnicie

Bărbaţii se tem de căsătorie/ Aspecte care contribuie la frica de căsnicie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căsătoria este pas important pentru relaţia de cuplu, care arată încrederea, devotamentul şi iubirea dintre doi oameni. De cele mai multe ori, însă, bărbaţii se tem de invadarea spaţiului personal pe care-l apreciază şi se tem de căsătorie, cu toate că îşi iubesc partenera foarte mult şi vor să o aibă aproape cât mai mult timp.

Statisticile arată că aspectele care îi determinau pe bărbaţi să facă un pas înapoi atunci când apărea în discuţie căsătoria sunt ideea unui eventual divorţ şi, bineînţeles, a partajului.

Teama de responsabilităţi financiare

Pe de altă parte, teama de căsătorie apare şi atunci când bărbaţii conştientizează că nu sunt pregătiţi din punct de vedere financiar pentru a întreţine o nevastă şi, mai târziu, o familie. Ei vor să îşi petreacă întreaga viaţă cu femeia iubită, dar responsabilităţile financiare descurajează orice pas important care ar întări relaţia dintre cei doi parteneri. Bărbaţii ştiu că vor fi capul familiei, deci vor trebui să fie şi principala sursă de venit din casă.

Un alt aspect care contribuie la teama bărbaţilor de căsătorie este modelul părinţilor care i-au crescut. Relaţia părinţilor săi şi atmosfera din casă îi influenţează pe copii atât de mult, încât ajung să creadă că o căsnicie nu le va aduce nimic bun în viaţă. Dacă mama şi tata nu se înţeleg şi în casă se nasc certuri şi discuţii în contradictoriu zilnic, copiii vor crede că acesta este modelul unei căsnicii. Atunci când lucrurile se plasează la polul opus şi atmosfera din casă este una armonioasă, percepţia asupra căsătoriei va fi alta.

Şi societatea îi influenţează

Căsătoria este un pas făcut mai greu şi din cauza influenţei pe care o are societatea asupra bărbaţilor. Aşa cum cunoaştem mulţi bărbaţi pentru care noţiunea de familie se dizolvă în faţa unui meci de fotbal, să spunem, la fel de mulţi sunt şi cei care cred că în zilele noastre se pot descurca singuri, fără o femeie lângă ei. Din moment ce se descurcă fără niciun ajutor în casă, există atâtea opţiuni în privinţa alimentaţiei şi au propriul salariu, mulţi bărbaţi refuză „să se lege la cap” cu o femeie întrucât nu au nevoie de obligaţii.

Astăzi, celibatul este susţinut cu putere

Şi neîncrederea în femei joacă un rol important în percepţia asupra căsniciei. În general, bărbaţii îşi doresc să aibă lângă ei femei frumoase şi inteligente care, de cele mai multe ori, sunt curtate şi de alţii. În acel moment, inevitabil intervine gelozia în relaţia de cuplu - teama de infidelitate este un obstacol serios în calea oficializării relaţiei. Psihologii susţin că viziunea despre căsătorie s-a schimbat mult în ultimii ani, subliniind faptul că, în cercurile masculine, celibatul este susţinut cu putere, iar experimentarea este încurajată.

 

Citeşte şi: Dragostea adevărată nu are margini/Povestea unor oameni căsătoriţi vreme de 58 de ani

Citit 1682 ori Ultima modificare Joi, 05 Iunie 2014 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.