De Ziua Mondială a Mediului: EXPOZIŢIE de machete pe tema schimbărilor climatice (FOTO)

De Ziua Mondială a Mediului: EXPOZIŢIE de machete pe tema schimbărilor climatice (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Joi, pe 5 iunie, elevii şcolilor nr. 26, nr. 2 şi ai Şcolii Speciale „Constantin Pufan”, cât şi studenţii Facultăţii de Arhitectură Navală au participat la o expoziţie-concurs de machete pe tema schimbărilor climatice şi a efectelor distructive pe care le produc acestea asupra insulelor mici. Evenimentul a avut loc, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, de pe Regiment 11 Siret, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, în a cărui organizare s-au implicat atât instituţia de mediu, cât şi Asociaţia „Tinerii şi Viitorul”.

„Pentru că sloganul internaţional al Zilei Mondiale a Mediului de anul acesta este „Raise your voice, not the sea level”, colaboratorii noştri de la Agenţia pentru Protecţia Mediului s-au gândit că tema expoziţiei de machete ar trebui să fie pe ecosistemele din insulele mici, pentru că acestea sunt cel mai afectate de schimbările climatice. În acelaşi timp facem şi un concurs cu întrebări şi răspunsuri fulger în scris pe teme de mediu”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei „Tinerii şi Viitorul”, Ştefania Cojocaru.

Potrivit uneia dintre participantele din concurs, Iuliana, studentă la Facultatea de Arhitectură Navală, evenimentul realizat la Galaţi este foarte important, pentru că doar aşa oamenii pot conştientiza importanţa acţiunilor omului asupra mediului. „De exemplu, o cantitate mică de ulei scursă în chiuvetă, rezultată în urma prăjirii unor cartofi, poate strica mii de litri de apă. De când am aflat lucrul acesta, am început să mă gândesc de două ori înainte să fac acest gest, pe care, sunt sigură, toată lumea îl face, nerealizând răul pe care îl poate produce. Cred că cetăţenii ar trebui să se informeze mai mult şi să fie mai atenţi la astfel de evenimente”, ne-a spus Iuliana. Elevii şi studenţii au primit, în urma concursului, agende, cărticele şi materiale informative legate Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior, rame foto şi diplome.

 

Citit 7579 ori Ultima modificare Joi, 05 Iunie 2014 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.